Kanola Tarlalarıyla Bafra Sarıya Büründü: İşte O Görüntüler
Paylaş

Kanola Tarlalarıyla Bafra Sarıya Büründü: İşte O Görüntüler

Ekleme: 03.05.2026 12:58 Güncelleme: 03.06.2026 18:10

Samsun Bafra'da çiçek açan kanola tarlaları eşsiz manzaralar sunuyor. Ayçiçeğine alternatif olarak ekilen kanolalar bölgeyi adeta altın sarısına boyadı.

Samsun’un Bafra ilçesi, bahar mevsimiyle birlikte doğanın sunduğu eşsiz bir renk cümbüşüne ev sahipliği yapıyor. Bölgede bin dekar alana ekilen kanola bitkisinin çiçek açmasıyla tarlalar altın sarısına büründü.

SARI RENKLİ GÖRSEL ŞÖLEN

Bafra ovasında ayçiçeği sezonundan önce çiçeklerini açan kanola tarlaları, hem bölge halkının hem de fotoğrafseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Uçsuz bucaksız sarı tarlalar, ortaya çıkardığı manzarayla kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Doğanın bu eşsiz güzelliği, havadan dron ile de görüntülenerek bölgenin tarımsal zenginliği bir kez daha gözler önüne serildi.

ALTERNATİF ÜRETİM VE EKONOMİK DEĞER

Çiftçilerin son yıllarda ayçiçeğine alternatif olarak tercih ettiği kanola bitkisi, hem üretimi kolaylığı hem de bitkisel yağ sanayisindeki hammadde ihtiyacını karşılama potansiyeliyle tarımsal ekonomide yerini sağlamlaştırıyor. Bölge üreticileri için önemli bir gelir kaynağı olan kanola, görsel güzelliğiyle de kırsal turizme katkı sağlıyor.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.