Kömür Tozu Kabusu: Nefes Almakta Güçlük Çekiyoruz
Paylaş

Kömür Tozu Kabusu: Nefes Almakta Güçlük Çekiyoruz

Ekleme: 26.08.2025 15:41 Güncelleme: 03.06.2026 17:45

Amasya’da bulunan kömür işletmesinin tüm tozu bir mahallenin üzerine ‘kara kabus’ gibi çöküyor. Tarım ürünleri kömür karası oluyor, yaşlı, hasta ve çocuklar nefes almakta güçlük çekiyor.

Amasya'nın Suluova ilçesinde Cevizdibi Mahallesi sakinleri yakınlarındaki kömür işletmesinden mahallenin üzerine ince kömür tozu yağdığını, kömür tozunun sağlıklarını tehdit ettiğini belirtti. Tepkilerini dile getirmek için toplanan mahalle sakinleri, işletme alanından havalanan kömür tozlarının mahallenin üzerine ince bir tabaka olarak yağdığını ifade etti.

KAPI PENCERE AÇAMAZ OLDUK

Ev hanımı Nuran Bilgili, kömür tozunun rüzgarın da etkisiyle mahallenin üzerine çöktüğünü, yetiştirdikleri meyve ve sebzelerin zarar gördüğünü, evlerinde kapı ve pencere açamadıklarını, özellikle yaşlı, hasta ve çocukların nefes almakta güçlük çektiklerini belirterek yetkililerden çözümü için destek istedi.

ÇOCUKLAR SÜREKLİ ÖKSÜRÜYOR

Çocuğunun astım hastası olduğunu belirten Bilgili, "Çocuğum astım hastası. Herkes hasta. Öksürükten, doktora gidip gelmekten bıktık artık. Bir an önce çözüm bulunsun" dedi. Hatice Bilgili de eşinin ve kendisinin hasta olduğunu, kömür tozunun yaşam kalitelerini düşürdüğünü vurguladı.

KÖMÜR TOZU SOLUYORUZ

75 yaşındaki Ali Osman Çoban ise, "Son 4-5 yıldır aşırı kömür tozu çıkıyor. Maden işletmesi tarafından mahalle yönüne esen rüzgarlar kömür tozunu direkt mahalle bölgesine taşıyor" diye konuştu. Kalp hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü aktaran 78 yaşındaki Rafet Arabacı da, kömür tozu solumaktan bıktıklarını, kömür işletmesinin kapatılmasını da istemediklerini ancak sorunlarına çözüm üretilmesini beklediklerini kaydetti.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.