Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, 18 Mart Salı günü itibarıyla hızla düşmeye başlayacak. Meteoroloji, özellikle İstanbul ve Ankara’da kar yağışı beklendiğini açıklarken, vatandaşları ani hava değişimlerine karşı uyardı. Samsun da dahil olmak üzere birçok şehirde sert hava koşulları etkili olacak.
TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU
Son günlerde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıktığı Türkiye’de, Adana’nın Yüreğir ilçesinde 34,6 derece ile en yüksek sıcaklık ölçüldü. Osmaniye, Hatay, Zonguldak, Antalya, Aydın, İzmir, Manisa, Bursa, İstanbul, Samsun ve Gaziantep gibi birçok şehirde sıcaklıklar 30 dereceyi aştı.
Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların 10 ila 15 derece azalacağını duyurdu.
İSTANBUL VE ANKARA’DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Yetkililer, özellikle 18-20 Mart tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da ciddi sıcaklık düşüşü yaşanacağını belirtti.
- İstanbul: 19-20 Mart tarihlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı görülebilir. Ayrıca lodos fırtınasına karşı uyarı yapıldı.
- Ankara: 20 Mart itibarıyla karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar -4 dereceye kadar düşebilir.
SAMSUN HAVA DURUMU
Samsun’da da hava sıcaklıkları düşüşe geçecek. 16 Mart itibarıyla şehirde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak önümüzdeki günlerde soğuk hava dalgası etkisini gösterecek.
16 Mart 2025 Samsun hava durumu:
- Gündüz sıcaklığı: 28°C
- Gece sıcaklığı: 14°C
- Hava durumu: Parçalı ve az bulutlu
- Rüzgar: Güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette
Yetkililer, ani sıcaklık düşüşüyle birlikte Samsun’da da rüzgarın kuvvetleneceğini ve hava sıcaklıklarının hızla düşeceğini belirtiyor.
METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARILAR
Meteoroloji ve valiliklerden yapılan açıklamalara göre, ani hava değişimine karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.
- Kuvvetli rüzgar uyarısı: Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzey ve batısında 40-60 km/saat hızında rüzgar bekleniyor.
- Buzlanma ve don tehlikesi: Doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor.
- Çığ tehlikesi: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor.
16 MART 2025 BÖLGESEL HAVA DURUMU
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, zamanla Trakya’nın çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.
EGE
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis bekleniyor.
AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde puslu.
İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde sis ve pus görülebilir.
BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde sabah saatlerinde sisli hava etkili olacak.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’de çığ tehlikesi var.
- Amasya: 30°C
- Artvin: 24°C
- Samsun: 28°C
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülebilir. Çığ riski devam ediyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerde pus bekleniyor.
HAVA SICAKLIKLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?
18 Mart Salı günü itibarıyla soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alacak. Sıcaklıkların aniden düşmesiyle birlikte özellikle İstanbul, Ankara ve Samsun’da hava koşullarında sert değişimler bekleniyor.
Vatandaşların ani sıcaklık düşüşüne karşı önlem alması ve hava durumu tahminlerini yakından takip etmesi öneriliyor.
Haber Merkezi