Okan Buruk'un Yardımcısı Garcia Gomez Samsunspor Altyapısına Övgüler Yağdırdı
Paylaş

Okan Buruk'un Yardımcısı Garcia Gomez Samsunspor Altyapısına Övgüler Yağdırdı

Ekleme: 18.11.2025 20:30 Güncelleme: 31.05.2026 05:27

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ismael Garcia Gomez, Marca'ya verdiği röportajda Samsunspor'u altyapıya yaptığı yatırımlar nedeniyle Türk futboluna örnek gösterdi. Gomez, Türk futbolunun yapısal eksikliklerine dikkat çekti.

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ismael Garcia Gomez, İspanyol spor gazetesi Marca'ya verdiği röportajda Türk futbolunun yapısal sorunlarına dikkat çekerken, bu sorunlara çözüm olabilecek bir modeli işaret etti: Samsunspor.

Gomez, özellikle genç yeteneklerin gelişim süreci ve kulüplerin altyapı yatırımları konusunda Samsunspor'u övdü.

SAMSUNSPOR GİBİ ALTYAPIYA YATIRIM ŞART

Türk futbolunun yetenek ve tutku açısından eksik olmadığını belirten Gomez, genç futbolcuların profesyonelliğe geçişini kolaylaştıracak bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Bu bağlamda, kulüplere şu tavsiyeyi verdi. Ismael Garcia Gomez,  "Türklerin yetenek ve tutkuları eksik değil, fakat genç futbolundan profesyonelliğe geçişi yumuşatacak bir yapıya ihtiyaçları var. İkinci nokta ise kulüplerin Samsunspor’un yaptığı gibi altyapıya yatırım yaparak oyuncu ve teknik adam yetiştirmesi."

Gomez, Arda Güler gibi istisnai yeteneklerin hızlı gelişimine rağmen, daha yavaş bir gelişim yolu gerektiren diğer oyuncular için B takımlarının eksikliğine dikkat çekti.

"EN GÜÇLÜSÜ ONLAR"

Gomez, Samsunspor'un sahip olduğu yeteneklere de değinerek, özellikle Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi iki oyuncuya sahip olmanın onlar için inanılmaz olduğunu belirtti ve Mart ayındaki play-off’larda yer alacak takımlar arasında Samsunspor’un en güçlüsü olduğunu düşündüğünü ifade etti.

 

Hüsnü Can ARMUTÇU

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.