Osimhen Oyundan Çıktı Nijerya Elendi: 118. Dakikada Skandal Karar
Paylaş

Osimhen Oyundan Çıktı Nijerya Elendi: 118. Dakikada Skandal Karar

Ekleme: 15.01.2026 16:12 Güncelleme: 31.05.2026 17:22

Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Fas, Nijerya'yı penaltılarla eledi. 118. dakikada oyundan alınan Osimhen'in yerine giren Chukwueze penaltı kaçırınca Nijerya karıştı.

Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde dün gece futbol dünyasının uzun süre unutamayacağı bir taktik facia ve heyecan fırtınası yaşandı. Nijerya ile ev sahibi Fas arasındaki dev randevuda gülen taraf, seri penaltı atışları sonunda Fas oldu. Karşılaşmaya damga vuran olay ise Nijerya Teknik Direktörü Eric Chelle'nin uzatma bölümlerinin sonunda Galatasaraylı yıldız Victor Osimhen hakkında verdiği karar oldu.

118. DAKİKADA RİSKLİ HAMLE

Normal süresi ve uzatmaları 0-0 eşitlikle geçilen mücadelenin 118. dakikasında, penaltı atışlarına dakikalar kala Nijerya kulübesinden şok bir hamle geldi. Teknik direktör Eric Chelle, takımın en büyük kozu Victor Osimhen'i kenara alarak yerine Samuel Chukwueze'yi sahaya sürdü. Bu değişiklik stadyumdaki ve ekran başındaki futbolseverleri hayrete düşürürken, sonuç Nijerya için hüsran oldu.

EN-NESYRI FİNALİ GETİRDİ, CHUKWUEZE KAÇIRDI

Seri penaltı atışlarında dramatik anlar yaşandı. Osimhen'in yerine oyuna giren Chukwueze penaltı atışından yararlanamazken, kaleci Bounou kalesinde devleşti. Fenerbahçe'nin forveti Youssef En-Nesyri ise son penaltıda topun başına geçerek soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fas'ı finale taşıdı.

NİJERYA KAMUOYU İKİYE BÖLÜNDÜ

Maçın ardından Nijerya'da adeta yer yerinden oynadı. Sosyal medyada binlerce taraftar, takımın en iyi penaltıcısı olarak görülen Osimhen'in çıkarılmasını "taktik intihar" olarak nitelendirdi. Öte yandan, bazı taraftarlar Osimhen'in yorgun olduğunu ve penaltı istatistiklerinin zayıf olduğunu savunarak teknik direktöre destek verdi. Bu tartışma, Nijerya spor basınında geniş yankı buldu.

FİNALİN ADI: FAS - SENEGAL

Bu sonuçla ev sahibi Fas, finalde Senegal ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Turnuvaya veda eden Nijerya ise 17 Ocak'ta Mısır ile üçüncülük maçına çıkacak. Victor Osimhen'in bu elenme sonrası Galatasaray kampına ne zaman katılacağı ise merakla bekleniyor.

 

Haberler.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.