Özgür Özel'den çok sert Akın Gürlek iddiaları: Gizli kayıtlar o banka kasasında mı?
Paylaş

Özgür Özel'den çok sert Akın Gürlek iddiaları: Gizli kayıtlar o banka kasasında mı?

Ekleme: 09.05.2026 16:33 Güncelleme: 03.06.2026 18:11

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rize mitinginde Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında şok iddialar ortaya atarak mal varlıklarını ve banka hesaplarını karşılıklı açma çağrısında bulundu.

Türkiye'de erken seçim tartışmaları ve iktidar-muhalefet hattındaki gerilim, liderlerin meydanlardaki sert açıklamalarıyla yeni bir boyuta taşınıyor. CHP'nin yurt genelinde sürdürdüğü halk buluşmalarında yargı bağımsızlığı, liyakat ve idari kararlar üzerinden şekillenen tartışmalar, siyasetin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rize mitinginde Adalet Bakanı Akın Gürlek’e seslenerek mal varlığı ve banka hesaplarının karşılıklı olarak incelenmesini teklif etti. Özel, “Mal varlıklarımızı açacağız, bütün banka hesaplarımızı, hesap hareketlerimizi açacağız. Birinci derece yakınların ve etraftaki çeşitli isimlerin tüm hareketlerine bakacağız. Şu kadar leke varsa, bir dakika bu makamda durmam. Hodri meydan! Var mısın Akın Efendi? Var mısın hesap vermeye?" ifadelerini kullandı.

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 108’incisi Rize’de gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında dikkat çeken iddialar ortaya attı.

"RİZE SENDEN SANDIK İSTİYOR"

Rize meydanında konuşan Özgür Özel, Türkiye’de artık haklı ile haksızın millet tarafından ayrıldığını savunarak seçim çağrısını yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Özel, “Bu milletin sesini duyun, buradan bu tarihi meydandan, Rize’den Erdoğan’a sesleniyorum. Adayımı bırak, sandığı getir. Adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum. Hodri meydan” ifadelerini kullandı. Rize halkının da seçim istediğini söyleyen Özel, “Sayın Erdoğan, Rize burası Rize. Rize senden sandık istiyor” dedi.

"DARBE YAPANLARA DİRENİYORUZ"

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Özel, o gece darbeye karşı net tavır aldıklarını söyledi. “Bu darbe demokrasiye yapılmaktadır. Kimin yaptığıyla ilgilenmiyoruz” dediğini hatırlatan Özel, o dönemde Meclis’in açılması için girişimde bulunduklarını ifade etti.

Özel, “O gün 15 Temmuz günü nasıl o darbeye direndiysek, o gün nasıl demokratsak, bugün de 19 Mart darbesine, AK Toroslar çetesine, bundan bir sonraki Cumhurbaşkanına, yarının iktidarına darbe yapanlara aynı inançla direniyoruz” diye konuştu.

"AKIN GÜRLEK BU ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR"

Özgür Özel, konuşmasının önemli bölümünü Adalet Bakanı Akın Gürlek’e ayırdı. Gürlek’in mal varlığıyla ilgili iddialarda bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Bir savcı, bir hakim başka yerde iş yapamaz, dogma dürüst başka yerden para kazanamaz. Bu adam tam 16 tane tapu biriktirmiş. Bilmediğimiz ikisi çıktı. Onlar da ilan edildi, firmaları kabul etti. Toplamda 19 yıldır görev yapıyor. 190 yıl görev yapsa, ya da 19 yılda 10 savcının aldığı maaşı tek başına alsa bu serveti yapması mümkün değil"

Özel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a da çağrı yaparak, “Murat Kurum’a söylüyorum; ‘Yalansa yalan de.’ Susuyor” dedi.

"ERDOĞAN’IN SESİNİ KAYDA ALIYOR" İDDİASI

Bakan Gürlek hakkında çok konuşulacak bir iddiayı daha gündeme getiren Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Savcı iken Cumhurbaşkanı ile Hazreti Ali Camii’nin VIP odasında buluşup operasyon planlıyordu. Şimdi kriptolu telefonla konuşup Tayyip Erdoğan’ın sesini kayda alıyor. Suç olacak her şeyi ona onaylatıyor, kayda alıyor. Bir kasa tutmuş, o bankadaki kasaya ses kayıtlarını istifliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Özel, “Bugün Ankara’da o banka kasasını açtırabilir. Akın Gürlek’in, senin ilerisi için sesini kaydettiği o hafıza kartlarına el koyebilir” ifadelerini kullandı.

Geçmişte Zekeriya Öz konusunda yaptıkları uyarıları hatırlatan Özel, Erdoğan’ın o dönem “Bu işin savcısı benim” dediğini anımsatarak, “Sonra ‘Kandırdılar beni’ dedin. Eğer bu Akın Gürlek’i bu haysiyet cellatlıklarına devam ettireceksen bundan sonraki tövbeyi Allah kabul eder mi bilmem ama millet affetmeyecek” diye konuştu.

"MAL VARLIKLARIMIZI AÇALIM"

Konuşmasının son bölümünde bazı kişilerin baskıyla ifade vermeye zorlandığını öne süren Özel, “Bir aydır avukat yolluyorlar, ‘Partiye iftira et, Özgür’e iftira at, mal varlığını verelim, seni dışarıya salalım’ diye” iddiasında bulundu.

Akın Gürlek’e bir kez daha seslenen Özel, çağrısını şu sözlerle tamamladı:

"Sen bakan, ben Genel Başkan. Mal varlıklarımızı açacağız, bütün banka hesaplarımızı açacağız. Bütün hesap hareketlerini açacağız. Birinci derece yakınların ve etraftaki korumanın, şoförün, çeşitli isimlerin tüm hareketlerine bakacağız. Ya o iddialarını ispat edeceksin ya da alçak bir iftiracı olarak tarihe geçeceksin. Hodri meydan"

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.