Özgür Özel'e Rakip Çıktı: Ümit Uysal CHP Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı
Paylaş

Özgür Özel'e Rakip Çıktı: Ümit Uysal CHP Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Ekleme: 04.04.2025 17:13 Güncelleme: 31.05.2026 06:55

CHP'nin 6 Nisan’daki kurultayı öncesi Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde 6 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultay öncesi genel başkanlık yarışında yeni bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in karşısına ilk rakip olarak, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal çıktı.

"BİRİKİMİMİ PARTİME VE ÜLKEME SUNUYORUM"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ümit Uysal, CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu şu sözlerle duyurdu: “33 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi partimin ve ülkemin hizmetine sunma cesaretiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adaylığımı açıklıyorum.”

GÖZLER 6 NİSAN KURULTAYINDA

CHP'de son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından olağanüstü kurultay kararı alınmış, kurultayda yeni genel başkan ve parti yönetimi belirleneceği açıklanmıştı. Ümit Uysal’ın adaylığını ilan etmesiyle birlikte kurultayın rekabetli geçmesi bekleniyor.

ÖZGÜR ÖZEL İLE YARIŞACAK

Yerel seçimlerde partisinin Antalya’daki önemli başarılarından birine imza atan Ümit Uysal’ın adaylığı, parti içinde farklı görüşleri temsil eden bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Uysal’ın adaylık açıklamasıyla birlikte gözler, kurultayda aday gösterilecek delegelerin desteğine çevrildi.

 

mynet.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.