CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da düzenlenen "İl Belediye Başkanları" toplantısında hakkındaki iddialara ve belediyelere yönelik operasyonlara dair çok sert açıklamalarda bulundu. ABD’de ev aldığı yönündeki iddiaları "ahlaksızca bir iftira" olarak nitelendiren Özel, ispatlanması halinde görevini bırakacağını söyleyerek meydan okudu.
"BİR TIRNAK MAKASIM VARSA BURADA DURMAM"
Kendisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya atılan "ABD’de 3 milyon dolarlık daire aldılar" iddialarına yanıt veren Özgür Özel, mal varlığı konusunda şeffaf olduğunu vurguladı. Özel, "Dünyanın herhangi bir yerinde, Türkiye dışında bir tırnak makasım, bir kuruşum varsa ispatlamayan namerttir. Mal beyanımda bir metrekare fazla toprak, bir kuruş fazla para varsa Özgür Özel burada bir dakika daha durmaz" dedi.
İFTİRA DAVALARIYLA "AFYON SUCUĞU" DAĞITACAK
İddiaları ortaya atanlar ve yayanlar hakkında dava açacağını belirten CHP lideri, bu davalardan kazanacağı tazminatlarla ilgili ilginç bir vaatte bulundu: "Bu davaların parasıyla garip gurabaya Afyon sucuğu dağıtacağım. Alnınızı karışlayacağım, hodri meydan!"
BELEDİYE OPERASYONLARINA "MİLLET İRADESİ" TEPKİSİ
Bazı CHP’li belediyelere yönelik yürütülen operasyonları ve tutuklamaları eleştiren Özel, süreci "sandıkta alamadıkları seçimi savcıyla alma çabası" olarak tanımladı. Yapılan işlemlerin milletin iradesini sakatlamaya yönelik olduğunu savunan Özel, "Ne baskılar bizi yıldırabilir ne de durdurabilir. Atatürk’ün partisi, kurulduğu gün gibi yine Türkiye’nin birinci partisi ve iktidar partisi olacak" ifadelerini kullandı.
"ÇİFTE STANDART" VURGUSU
Soruşturmalarda farklı partilere mensup belediyelere yönelik uygulamalarda çifte standart olduğunu öne süren Özgür Özel, iktidar yürüyüşlerinin onurla devam edeceğini belirterek tüm belediye başkanlarına destek verdi.
AJANSLAR