Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kent genelinde meydana gelen ana şebeke arızaları nedeniyle bazı mahallelerde planlı su kesintisi uygulanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, kesintiden etkilenecek ilçe, mahalle ve saat bilgileri paylaşıldı.
ATAKUM’DA ÜÇ MAHALLE ETKİLENECEK
SASKİ’nin yayımladığı bilgilere göre Atakum ilçesinde Atakent, Yeşildere ve Büyükkolpınar mahallelerinde su kesintisi yaşanacak.

Atakent Mahallesi’nde kesintinin 21 Mayıs saat 09.00’da başlayıp 12.00’de sona ermesi planlanıyor.
Yeşildere ve Büyükkolpınar mahallelerinde ise çalışmaların 09.00 ile 13.00 saatleri arasında süreceği bildirildi.
ALAÇAM VE BAFRA’DA DA SU KESİNTİSİ VAR
Alaçam ilçesine bağlı Etyemez Mahallesi’nde 08.00 ile 12.00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacağı açıklandı.
Bafra ilçesi Dededağı Mahallesi’nde ise kesintinin 08.00’de başlayacağı ve 11.00’de sona ereceği duyuruldu.
AYVACIK’TA KESİNTİ GÜN BOYU SÜRECEK
Ayvacık ilçesinde ise Eynel, Eyüpsultan ve Orhangazi mahallelerinde uzun süreli su kesintisi uygulanacağı belirtildi.
SASKİ verilerine göre bölgede kesinti 06.45’te başladı ve çalışmaların 17.00’ye kadar sürmesi bekleniyor.
SASKİ VATANDAŞLARI UYARDI
SASKİ, ana şebeke arızaları nedeniyle gerçekleştirilen çalışmalar sırasında vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almalarını istedi. Yetkililer, arızaların giderilmesinin ardından mahallelere yeniden su verileceğini bildirdi.
Doğukan Sırgancı