Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Yapay Zeka Sempozyumu, akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte yapay zekanın fırsatları ve tehditleri ele alındı.
YAPAY ZEKA SEMPOZYUMUNDA ÖNE ÇIKANLAR

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Seyfettin Turğut, MYO Müdürü Doç. Dr. Afitap Özdelikara ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ile birlikte çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.
Programın açılışında konuşan MYO Müdürü Doç. Dr. Afitap Özdelikara, yapay zekanın hayatın her alanında etkisini artırdığına dikkat çekerek bu alanda bilinçli bireyler yetiştirmenin önemini vurguladı.
AKADEMİSYENLERDEN KRİTİK SUNUMLAR
Sempozyumda alanında uzman akademisyenler tarafından güncel konular üzerine sunumlar gerçekleştirildi. Program kapsamında yapılan sunumlar şu şekilde sıralandı:
-
Doç. Dr. Hülya Aykaç Özen: "Yapay Zekanın Çevresel Gerçeği: Karbon ayak izinden yeşil geleceğe"
-
Dr. Öğr. Üyesi Uygar Bayram: "Yapay Zeka çocuklar için eşitleyici mi, ayrıştırıcı mı?"
-
Öğr. Gör. Dr. Ahmet Doğukan Sarıyalçınkaya: "Yapay Zeka Çağı: Fırsatların Parıltısı ve Tehditlerin Gölgesi"
Sunumların ardından, katkılarından dolayı MYO Müdürü Doç. Dr. Afitap Özdelikara ile konuşmacılara Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya tarafından plaket takdim edildi. Program, soru-cevap bölümünün tamamlanmasıyla sona erdi.
İhlas Haber Ajansı