Samsun Şehir Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan 27 yıllık sağlık memuru Adil İleli, hastanedeki yoğun ve stresli mesaisinin ardından evinin alt katındaki atölyesine çekilerek bambu bitkisini adeta birer sanat eserine dönüştürüyor.
TRABZON YAYLASINDA BAŞLAYAN YEREL TUTKU
Samsun'un Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk babası Adil İleli'nin bambu bitkisine olan hayranlığı, 2000 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Uğurlu Mahallesi'ndeki bir yaylada gördüğü bambu ağacıyla başladı. Gördüğü doğal güzellikten etkilenerek ilk olarak Trabzon'daki kendi bahçesinde bambu yetiştirmeye başlayan İleli, yıllar içerisinde bu merakını profesyonel bir el işçiliği boyutuna taşıdı.
ACİL SERVİSİN STRESİNİ ATÖLYEDE UNUTUYOR
Sağlık sektöründeki zorlu çalışma koşullarının ardından dinlenmek yerine evinin alt kısmını dönüştürdüğü atölyede zaman geçiren İleli; tamamen hobi amaçlı olarak bahçe koltuk takımları, masa ve sandalye grupları, kitaplıklar, çiçeklikler ve özgün dekoratif süs eşyaları üretiyor. Bambu ile çalışmanın kendisine büyük bir huzur verdiğini ve günün yorgunluğunu unutturduğunu belirten emektar sağlıkçı, bu uğraşın kendisi için hem bir moral hem de motivasyon kaynağı olduğunu ifade ediyor. Estetik ve dayanıklı malzemelerden ortaya çıkardığı ürünlerle yalnızca kendi evini değil, komşu binanın bahçesini de donatan İleli'nin tasarımları mahalle sakinleri ve ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.


İhlas Haber Ajansı

