Samsun'da 49 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
Paylaş

Samsun'da 49 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Ekleme: 22.06.2026 15:52 Güncelleme: 22.06.2026 15:57

Samsun'da "hırsızlık ve hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçlarından hakkında 49 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.E. Yunus timlerince yakalandı.

Samsun'da emniyet güçlerinin aranan şahıslara yönelik gerçekleştirdiği kararlı ve titiz saha çalışmaları, uzun süredir firari durumda olan bir hükümlünün daha adalete teslim edilmesini sağladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus Timleri, kent genelinde huzur ve güven ortamının tesisi amacıyla aranan şahısların yakalanması hedefiyle kapsamlı bir operasyonel çalışma yürüttü.

49 YIL HAPİS CEZASIYLA ARANIYORDU

Yunus timlerinin gerçekleştirdiği fiziki takip ve şüphe üzerine yapılan uygulamalar neticesinde, "hırsızlık" ile "hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçlarından hakkında uzun süredir yasal işlem yürütülen E.E. isimli şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan detaylı kimlik ve GBT sorgulamasında, yakalanan firari hükümlünün bu suçlardan dolayı hakkında toplam 49 yıl 4 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

İŞLEMLERİN ARDINDAN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyet ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan E.E, gerekli adli ve idari işlemlerinin tamamlanması amacıyla asayiş şube müdürlüğüne götürüldü. Burada işlemleri eksiksiz şekilde yürütülen firari hükümlü, emniyetteki yasal prosedürlerinin tamamlanmasının ardından infaz sürecinin başlatılması adına resmi makamlarca ceza infaz kurumuna teslim edildi.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.