Samsun'da bayram ziyaretinde DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı
Paylaş

Samsun'da bayram ziyaretinde DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Ekleme: 03.06.2026 16:13 Güncelleme: 05.06.2026 12:53

Sakarya’dan ailesini ziyaret etmek için Samsun’un Asarcık ilçesine gelen DEAŞ şüphelisi E.D., jandarmanın takibi sonucu yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Sakarya’dan ailesini ziyaret etmek için Samsun’a gelen ve terör örgütü DEAŞ ile bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişi, jandarmanın takibi sonucu yakalandı. Millî güvenliğin sağlanması ve terör faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen kararlı mücadele kapsamında, şüphelinin şehirler arası hareketliliği istihbarat birimleri tarafından anbean izlenerek operasyon için en uygun an seçildi.

ASARCIK İLÇESİNDE JANDARMA TEM EKİPLERİNDEN KAÇAMADI

Edinilen bilgiye göre, Sakarya’da ikamet eden E.D.(32) bayram ziyareti için Samsun’un Asarcık ilçesindeki ailesine ziyarete geldi. Terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu ve örgüte finans sağladığı ileri sürülen E.D., Samsun İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. İlçede jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği titiz saha çalışması, terör odaklarının yerel yapılanma ve gizlenme çabalarına darbe vurdu.

SORGUSUNUN ARDINDAN SAMSUN ADLİYESİNE SEVK EDİLDİ

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan E.D., "silahlı terör örgüte üye olmak ve örgüte finans sağlamak" suçundan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adli makamların karşısına çıkarılan zanlının, örgüt içerisindeki mali faaliyetleri ve bağlantılı olduğu diğer isimlerin de deşifre edilmesi amacıyla derinlemesine yürütülen incelemeler çok yönlü olarak devam ediyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.