Samsun’da dereyi kirleten işletmeye ceza
Paylaş

Samsun’da dereyi kirleten işletmeye ceza

Ekleme: 15.06.2026 13:10 Güncelleme: 15.06.2026 13:11

Samsun’un Havza ilçesinde Hacı Osman Deresi’ne hayvansal atık ve saman balyası attığı belirlenen işletmeye ceza kesildi.

Samsun’un Havza ilçesinde Hacı Osman Deresi’ni kirlettiği tespit edilen hayvancılık işletmesine 8 bin 687 lira ceza uygulandı. İşletme hakkında ayrıca “Çevreyi kasten kirletme” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Samsun’un Havza ilçesinde Hacı Osman Deresi’ne hayvansal atık ve saman balyası atılması üzerine soruşturma başlatıldı. Görsellerin Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’a ulaşmasının ardından ekipler bölgede inceleme yaptı. Yapılan çalışmada, atıkların Çay Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir hayvancılık işletmesinden dereye bırakıldığı belirlendi.

İŞLETMEDE İNCELEME YAPILDI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Havza Belediyesi ekipleri, söz konusu işletmede incelemelerde bulundu. Denetim sonrası tutanak tutuldu ve işletme sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı. Havza Belediyesi ekipleri de Hacı Osman Deresi’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

8 BİN 687 LİRA CEZA KESİLDİ

Havza Kaymakamlığından yapılan açıklamada, hayvansal atık ve kullanılmayan saman balyalarının dereye kontrolsüz şekilde atıldığının tespit edildiği belirtildi. Çevre Kanunu kapsamında işletmeye ilk etapta 8 bin 687 lira idari para cezası uygulandı.

Açıklamada ayrıca, “Çevreyi kasten kirletme” suçundan kamu davası açılması için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Kaymakamlık, çevre ve doğanın kirletilmesine hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.