Siyaset Bilimci Onur Alp Yılmaz'a Soruşturma Başlatıldı
Paylaş

Siyaset Bilimci Onur Alp Yılmaz'a Soruşturma Başlatıldı

Ekleme: 30.03.2025 13:30 Güncelleme: 30.05.2026 21:31

Siyaset bilimci Onur Alp Yılmaz, nefret söylemi ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamalarıyla hakkında soruşturma başlatılan isim oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, siyaset bilimci Onur Alp Yılmaz hakkında "nefret ve ayrımcılık" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma başlattı. Yılmaz, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla gündem olmuştu.

BOYKOT ÖNERİSİ GÜNDEMDEYDİ

Yılmaz, programda yaptığı açıklamalarda, marka bazlı değil, belirli günlerde genel tüketim boykotu yapılmasını önererek dikkatleri üzerine çekmişti. Bu önerisi sonrası, Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı.

SAVCILIK RESEN SORUŞTURMA AÇTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yılmaz'ın açıklamalarını dikkate alarak resen soruşturma başlattı. Yılmaz'a yönelik "nefret söylemi" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamaları yer alıyor.

 

sozcu.com.tr

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.