TOGG'dan 3 yeni model geliyor: Tarih belli oldu
Paylaş

TOGG'dan 3 yeni model geliyor: Tarih belli oldu

Ekleme: 07.05.2026 16:57 Güncelleme: 03.06.2026 18:11

TOGG ve CATL iştiraki CAIT, B segmenti araçlar için stratejik iş birliği imzaladı. 2027 yılından itibaren yollara çıkacak 3 yeni modelin detayları haberimizde.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobil markası TOGG, küresel pazardaki rekabet gücünü artıracak ve model yelpazesini genişletecek dev bir iş birliğine imza attı. Dünyanın en büyük batarya üreticilerinden CATL’in iştiraki CAIT ile stratejik bir ortaklık kuran TOGG, B segmentinde yer alacak üç yeni modelin müjdesini verdi.

B SEGMENTİNDE "BEDROCK" DEVRİ

TOGG, bu iş birliği kapsamında CAIT'in dünyada bir ilk olan entegre akıllı şasi teknolojisi "Bedrock" platformunu kullanacak. Ancak TOGG, bu platformu hazır bir paket olarak almak yerine; kullanıcı deneyimi, dijital mimari ve ürün gereksinimleri noktalarında aktif mühendislik katkısı sunarak platformu kendi DNA'sına göre şekillendirecek. Bu sayede araçlar, tamamen Türkiye pazarının ve yerel kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanacak.

İLK TESLİMATLAR 2027 ORTASINDA

Elektrikli araç piyasasında büyük heyecan yaratan üç yeni modelin takvimi de netleşti. Yapılan planlamaya göre, geliştirilecek modellerin 2027 yılı ortasından itibaren kademeli olarak Türkiye'deki kullanıcılarla buluşması hedefleniyor. Bu hamleyle TOGG, erişilebilirliği daha yüksek olan B segmentinde de ağırlığını hissettirecek.

FUAT TOSYALI: "DESTAN YAZMAYA DEVAM EDİYORUZ"

İş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ortaklığın klasik bir tedarik ilişkisinin çok ötesinde olduğunu vurguladı. Tosyalı, şu ifadeleri kullandı:

"Mobiliteyi bütüncül bir ekosistem olarak görüyoruz. Hazır bir çözüm yerine geliştirme sürecinin bizzat parçası olarak kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına en iyi karşılığı vereceğiz. Farklı segmentlerdeki yeni çözümlerimizle TOGG deneyimini daha da zenginleştireceğiz."

TEKNOLOJİ VE YERELLEŞME BİR ARADA

CATL Yönetim Kurulu Başkanı Robin Zeng ise bu iş birliğinin düşük karbonlu mobiliteye geçişi hızlandıracağını belirtti. 2024 yılında Çin’de seri üretimine başlanan Bedrock Şasi, batarya, güç aktarma ve termal yönetim sistemlerini tek bir platformda topluyor. Bu teknolojik altyapı, TOGG’un operasyonel kabiliyetiyle birleşerek Türkiye’de üretim verimliliğini ve yerelleştirme oranlarını en üst seviyeye çıkaracak.

 

mynet.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.