Trump’tan Erdoğan’a Övgü: Gazze’de Ateşkese Yardımcı Oldu
Paylaş

Trump’tan Erdoğan’a Övgü: Gazze’de Ateşkese Yardımcı Oldu

Ekleme: 04.10.2025 22:58 Güncelleme: 31.05.2026 04:40

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail medyasına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övdü: “Gazze’deki ateşkese yardımcı oldu, sert ama mükemmel bir dost.”

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail medyasına yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı övgüyle andı. Trump, Gazze’deki ateşkes sürecine değinerek, “Erdoğan benim arkadaşım, Gazze için çok yardımcı oldu. Sert bir adam ama mükemmel bir dost” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN, GAZZE İÇİN ÇOK YARDIMCI OLDU”

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’deki ateşkes girişimlerinde önemli bir rol oynadığını belirtti. ABD Başkanı, “Erdoğan benim arkadaşım. Gazze için çok yardımcı oldu. Sert bir adam ama mükemmel bir dost” sözleriyle Erdoğan’a teşekkür etti.

“HAMAS’IN PLANI REDDEDİLMEDİ, NETANYAHU KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmelere de değinen Trump, Erdoğan’ın Hamas’ın planını reddetmemesi konusunda büyük katkı sağladığını ifade etti.
Trump açıklamasında, “Hamas’ın planını reddetmemesini sağladım, Netanyahu’ya da bu planı kabul etmesini söyledim. Kabul etmek zorunda kaldı çünkü başka seçeneği yoktu” dedi.

“İSRAİL DESTEK KAYBETTİ, BEN GERİ KAZANDIRACAĞIM”

ABD Başkanı Trump, İsrail’in dünya genelinde destek kaybettiğini belirterek, bu desteği yeniden kazandırmak için devreye gireceğini söyledi. Trump, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin de bu süreçte önemli bir rol oynadığını açıkladı.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.