Tayland’ın başkenti Bangkok’ta gece yarısı yaşanan olay, büyük paniğe yol açtı. Sai Mai bölgesinde yaşayan Tattam Hannarong isimli vatandaş, saat 03.00 sularında tuvaleti kullanmak için banyoya girdiğinde klozetin içinde kıvrılmış halde duran dev bir yılan gördü.
2.5 METRELİK PİTON KORKUTTU
Hannarong’un ihbarı üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri, klozetin içinden çıkan yılanın Güneydoğu Asya’ya özgü “ağ desenli piton” (Reticulated Python) türünde ve yaklaşık 2.5 metre uzunluğunda olduğunu belirledi. Yılan, herhangi bir zarar vermeden kontrollü şekilde yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
"GECE 3’TE BUNU BULMAK ÜRKÜTÜCÜYDÜ"
O anları cep telefonuyla kaydeden Hannarong, görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı. Paylaşımında “Gece 3’te evimde bunu buldum. Biraz ürkütücü” ifadelerine yer verdi. Yaşadığı şoku anlatan Hannarong, “Kurtarma ekiplerine teşekkür ederim. Evde köpeğim var, yılanı onun yerine benim bulmam büyük şans” dedi.
BANGKOK’TA HER 15 DAKİKADA BİR YILAN İHBARI
Uzmanlar, özellikle muson sezonunda yılanların kanalizasyon sistemleri aracılığıyla evlere girme ihtimalinin arttığını belirtiyor. Bangkok Belediyesi verilerine göre, kentte yılda ortalama 60 bin yılan ihbarı alınıyor. Bu da yaklaşık her 15 dakikada bir yılan vakasına denk geliyor.

İhlas Haber Ajansı