UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG), deplasmanda Bayern Münih ile 1-1 berabere kalarak adını finale yazdırdı ve Arsenal'ın rakibi oldu.
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE PSG BAYERN MÜNİH'İ SAF DIŞI BIRAKTI
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasının yarı final rövanşında Almanya ekibi Bayern Münih, Allianz Arena'da Fransa temsilcisi PSG'yi ağırladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan PSG, 3. dakikada Khvicha Kvaratskhelia'nın sol kanattan getirdiği topta Ousmane Dembele'nin attığı golle 1-0 öne geçti.
Ev sahibi ekip, 90+4. dakikada Harry Kane'in golüyle 1-1'lik beraberliği yakalasa da mücadele bu skorla sona erdi. Fransa'daki ilk maçı 5-4 kazanan PSG, bu sonucun ardından adını finale yazdıran taraf oldu.
MARQUİNHOS'TAN TARİHİ REKOR
Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde 121. maçına çıkan PSG'nin tecrübeli stoperi Marquinhos, Roberto Carlos'u (120) geride bırakarak turnuvada en fazla forma giyen Brezilyalı futbolcu unvanını tek başına ele geçirdi.
Arsenal ile PSG arasındaki Şampiyonlar Ligi finali, 30 Mayıs'ta Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanacak. Arsenal, yarı final mücadelesinde Atletico Madrid'i eleyerek yıllar sonra finale yükselme başarısı göstermişti.
Zekai Anıl