Ankara Valiliği'nden Ses Hızı Uyarısı: Duyunca Panik Yapmayın
Paylaş

Ankara Valiliği'nden Ses Hızı Uyarısı: Duyunca Panik Yapmayın

Ekleme: 08.05.2026 09:13 Güncelleme: 31.05.2026 16:47

Ankara Valiliği, bugün 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek planlı test uçuşu sırasında ses sınırının aşılacağını belirterek yüksek sese karşı uyardı.

Ankara Valiliği, başkent semalarında gerçekleştirilecek planlı bir askeri uçuş faaliyeti öncesinde vatandaşları olası gürültüye karşı bilgilendiren önemli bir açıklama yayımladı. Yapılan duyuruda, uçuşların kontrollü bir planlama dahilinde icra edileceği belirtildi.

ESENBOĞA HAVAALANI KULLANILACAK

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 8 Mayıs 2026 Cuma günü 13.00 ile 17.00 saatleri arasında planlı ve kontrollü bir test uçuşu gerçekleştirilecek. Belirlenen NOTAM (havacılara bildiri) sınırları içerisindeki güzergahları takip edecek olan uçaklar, Ankara hava sahası üzerindeki uçuş görevlerinin ardından iniş işlemlerini gerçekleştirmek üzere Esenboğa Havaalanı'nı kullanacak.

SONİK PATLAMA SESİNE KARŞI TELAŞ YAPMAYIN

Test faaliyeti kapsamında uçakların "ses hızının üzerine" çıkacağı açıklandı. Ses duvarının aşılması esnasında oluşacak sonik patlamalar nedeniyle kent genelinde yüksek düzeyli ani seslerin duyulabileceğini bildiren Ankara Valiliği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yapılacak olan planlı test uçuşu esnasında ‘ses hızının üzerine’ çıkılması nedeniyle oluşabilecek yüksek düzeyli ses dolayısıyla, herhangi bir telaş ve tedirginlik yaşanmaması için konu vatandaşlarımızın bilgisine sunulur."

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.