Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Programda, tarımsal yatırımlara yönelik hibe destekleri hakkında çiftçilere detaylı bilgi verildi.
KKYDP BAŞVURULARI BAŞLADI
Toplantıda konuşan Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, KKYDP kapsamında Tarımsal Ekonomik Yatırımlar ve Ekonomik Altyapı Yatırımları için 16. etap başvurularının başladığını duyurdu. Güreş, programın temel amacının kırsal bölgelerde ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamak, tarımsal üretimi artırmak ve istihdam olanaklarını geliştirmek olduğunu belirtti.

Güreş, “Bu program, çiftçilerimize ve kırsal alandaki yatırımcılara çeşitli hibe destekleri sunarak tarım sektörünün gelişmesine katkı sağlamaktadır. Çiftçilerimiz il ve ilçe tarım müdürlüklerinden detaylı bilgi alabilir ve başvurularını 9 Nisan’a kadar online olarak gerçekleştirebilirler” dedi.
ÇİFTÇİLERDEN YOĞUN İLGİ
Toplantıya katılan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, programın verimli geçtiğini belirterek, çiftçilerin destekleme programlarına katılmalarının önemine vurgu yaptı. Tosuner, "Bu tür destek programları, çiftçilerimizin üretim maliyetlerini düşürmesine ve verimliliklerini artırmasına büyük katkı sağlıyor. Çiftçilerimizin bu fırsatlardan yararlanmalarını öneriyoruz" dedi.

DESTEKLERDEN KİMLER YARARLANABİLİR?
KKYDP kapsamında verilen hibe desteklerinden, tarımsal üretim yapan çiftçiler ve kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlar yapan işletmeler yararlanabilecek. Destek programı, kırsal alandaki ekonomik faaliyetleri canlandırmayı ve tarım sektörünün modernleşmesini sağlamayı hedefliyor.
Başvuru süreci ve şartları hakkında daha fazla bilgi almak isteyen çiftçiler, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurabilir.
Anadolu Ajansı