Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kamu alacaklarının taksitlendirilmesinde teminat uygulamasında önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Daha önce 250 bin TL olarak belirlenen teminatsız taksitlendirme sınırı, yeni düzenlemeyle 10 milyon TL’ye çıkarıldı.
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar kapsamında, borçlular 10 milyon TL’ye kadar olan kamu borçlarını teminat göstermeden taksitlendirebilecek. Borç tutarı 10 milyon TL’yi aştığında ise bu tutarın aşan kısmının yüzde 50’si kadar teminat gösterilmesi gerekecek.
Kamu borçlarının tahsiline ilişkin düzenlemeleri içeren karar, borçlulara önemli bir kolaylık sağlıyor. Yetkililer, yeni uygulamanın özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler ile vatandaşlar için büyük avantaj oluşturduğunu belirtiyor.
TEMİNAT BEDELİ YÜKSELDİ
Borçlular, artık 10 milyon TL’ye kadar olan borçlarını teminat göstermeden taksitlendirebilecek; daha yüksek borçlarda ise sadece aşan kısım için teminat aranacak. Bu değişiklikle hem borçluların ödeme kolaylığı artırılmış hem de kamu tahsilatında esneklik sağlanmış oldu.
Yeni düzenleme ile birlikte, borçluların teminat yükü hafiflerken, taksitlendirme süreci daha hızlı ve erişilebilir hale gelecek.
Anadolu Ajansı
