Çanakkale Gelibolu’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Paylaş

Çanakkale Gelibolu’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Ekleme: 18.08.2025 12:10 Güncelleme: 31.05.2026 05:55

Çanakkale’nin Gelibolu bölgesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Tarihi Alan yeniden ziyaretçilere açıldı.

Çanakkale’nin Gelibolu bölgesinde önceki gün başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş alanlara yayılan orman yangını tamamen kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle kapalı olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nın kuzey hattı yeniden ziyarete açıldı.

BAKAN YUMAKLI: “ORMANLARIMIZI KORUMAK VATANI KORUMAKTIR”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çanakkale/Gelibolu yangını tamamen kontrol altına alınmıştır. Ormanlarımızı korumakla, vatanımızı korumak arasında hiçbir fark olmadığını bir kez daha hatırlatıyor, vatandaşlarımızdan ‘yeşil vatan’ımızı koruma konusunda en yüksek hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TARİHİ ALAN ZİYARETE AÇILDI

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, yangın nedeniyle kapalı tutulan kuzey hattının (Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay ve Conkbayırı) yeniden ziyarete açıldığını duyurdu.

7 KÖY TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Yangın, Gelibolu’nun Tayfur ile Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda başlamış, rüzgarın etkisiyle Eceabat ilçesindeki ormanlık alanlara da sıçramıştı. Yangın nedeniyle 7 köy tahliye edilmiş, Tarihi Alan güvenlik gerekçesiyle ziyaretçilere kapatılmıştı.

İKİ GÜNLÜK MÜCADELE SONUÇ VERDİ

Havadan ve karadan iki gün boyunca süren yoğun müdahaleler sonucunda yangın dün gece tamamen kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.