Vali Orhan Tavlı, Bafra Sera OTB’de incelemelerde bulundu
Paylaş

Vali Orhan Tavlı, Bafra Sera OTB’de incelemelerde bulundu

Ekleme: 27.06.2026 22:19

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve yapımı süren seralarda incelemelerde bulundu. Ziyarette, bölgenin tarımsal üretime ve istihdama sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Bafra Ovası’nda tarımsal üretime katkı sağlayan Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’ni (OTB) ziyaret etti. Ziyaret kapsamında faaliyette olan seralarda üretim çalışmaları incelenirken, yapımı devam eden sera yatırımları hakkında da yetkililerden bilgi alındı.

KESME GÜL ÜRETİMİ YAPILAN SERAYI GEZDİ

Vali Orhan Tavlı, ziyaret kapsamında bir tarım firmasına ait 24 bin metrekarelik alanda kesme gül üretimi yapılan serada incelemelerde bulundu. Üretim faaliyetlerini yerinde gören Tavlı, serada yürütülen çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

160 BİN METREKARELİK SERA ALANINDA İNCELEME

Vali Tavlı, daha sonra başka bir firmanın 160 bin metrekarelik alanda meyve yetiştiriciliği yapacağı sera inşaat sahasını gezdi. Yapımı süren seradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Tavlı, yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TARIMSAL ÜRETİM VE İSTİHDAM VURGUSU

Ziyarette, Bafra Sera Organize Tarım Bölgesi’nin bölgesel tarımsal kalkınmaya sağlayacağı katkılar ele alındı. Bölgenin üretim kapasitesini artırması, modern tarım uygulamalarını yaygınlaştırması ve istihdama katkı sunması bekleniyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.