CHP Atakum'da Kongre Süreci Hareketlendi: Adem Kürek Yeniden Aday
Paylaş

CHP Atakum'da Kongre Süreci Hareketlendi: Adem Kürek Yeniden Aday

Ekleme: 04.08.2025 23:56 Güncelleme: 31.05.2026 04:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun'da kongre süreci tüm hızıyla devam ederken, özellikle Atakum ilçesinde siyasi hareketlilik artıyor. Son olarak, mevcut CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, yeniden başkanlık için aday olduğunu duyurdu.

CHP Atakum'da mevcut ilçe başkanı Adem Kürek, yeniden aday olduğunu açıkladı. Kürek, başarılı çalışmalarına vurgu yaparken, başkanlık yarışı şimdilik 5 isimle sürüyor.

KÜREK'TEN 'İKTİDAR İÇİN BİRLİK!' VURGUSU

Adaylık açıklamasında geride bıraktığı iki yıllık görev süresine ve seçim başarılarına vurgu yapan Adem Kürek, "Yaklaşık iki yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm CHP Atakum İlçe Başkanlığı görevine gelir gelmez, demokratik bir önseçim süreciyle başlayıp, halkımızın büyük desteğiyle yürüttüğümüz başarılı seçim kampanyası sonucunda Atakum’da ezici bir üstünlük sağladık. Ardından Türkiye’nin birinci partisi olmanın sorumluluğuyla; kırsaldan kent merkezine kadar durmadan, yorulmadan iktidar hedefiyle çalışmayı sürdürdük" dedi. Kürek, konuşmasını, "Ulu Önderimiz, yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizde karanlığı yıkıp halkın iktidarını kurana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. İşte bu inanç ve sorumlulukla; kapsayıcı, birleştirici ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Atakum İlçe Başkanlığına adayım. Özgürlük için mücadele, iktidar için birlik!" sözleriyle sonlandırdı.

BAŞKANLIK YARIŞINDA 5 İSİM YER ALIYOR

Adem Kürek'in adaylık açıklamasıyla birlikte CHP Atakum İlçe Başkanlığı için yarışan isimlerin sayısı 5'e yükseldi. Başkanlık koltuğu için mevcut başkan Adem Kürek'in yanı sıra, Prof. Dr. Şevket Özkaya, eski İlkadım İlçe Başkanı Av. Ali İzzet Kavtelek, Turgay Özçelik ve Kemal İlyas Sağır da adaylığını koydu.

 

Doğukan Sırgancı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.