Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: NATO Liderleri 2026'da Ankara'da Buluşacak
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: NATO Liderleri 2026'da Ankara'da Buluşacak

Ekleme: 30.06.2025 21:40 Güncelleme: 31.05.2026 04:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin Ankara'da gerçekleşeceğini ve zirvenin Temmuz ayında düzenleneceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2026 yılında Türkiye'de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne başkent Ankara'nın ev sahipliği yapacağını duyurdu. Zirvenin Temmuz ayında gerçekleştirileceği belirtildi.

ANKARA, KRİTİK KARARLARA ZEMİN OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2026 NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde NATO liderlerini başkentimiz Ankara'da ağırlayacak, çok mühim kararların alınmasına zemin hazırlayacağız" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Türkiye'nin uluslararası arenadaki rolünü ve NATO içindeki konumunu bir kez daha pekiştirdi.

LAHEY ZİRVESİ VE GAZZE VURGUSU

Erdoğan, 24-25 Haziran tarihlerinde Lahey'de düzenlenen NATO liderler zirvesinde yaşananları da değerlendirdi. Cumhurbaşkanı, "24-25 Haziran tarihlerinde Lahey'de gerçekleştirilen NATO liderler zirvesine kaçırdık. Savunma sanayi ürünleri ticaretine yönelik engellerin kaldırılmasına matuf irademizi ittifak belgelerine yansıttık" dedi. Ayrıca, hem kapalı toplantıda hem de liderlerle yapılan görüşmelerde Gazze'de 21 aydır devam eden zulme dikkat çektiklerini vurguladı. Bu açıklamalar, Türkiye'nin hem ittifak içi konulara hem de küresel meselelere olan hassasiyetini gösterdi.

 

Tuğçe Gevşek

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.