Süper Lig'de üst üste kazandığı şampiyonlukların ardından Avrupa'da ve Şampiyonlar Ligi'nde kalıcı başarılar hedefleyen Galatasaray'da, taraftarların uzun yıllardır heyecanla beklediği büyük rüya gerçeğe dönüşmek üzere. Çocukluk aşkı olan sarı-kırmızılı formayı giymek için geri sayıma geçen 32 yaşındaki dünya yıldızı Hakan Çalhanoğlu'nun, bu transferin resmiyet kazanması adına her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğu ortaya çıktı.
YILLIK 6.5 MİLYON EURO'DAN VAZGEÇİYOR
Geçmiş transfer dönemlerinde iki kez Galatasaray'ın kapısından dönen ancak kalbi her zaman sarı-kırmızılı renkler için atan tecrübeli orta saha oyuncusu, transfer sürecinde kilit bir adım attı. Kariyerinin zirvesini yaşadığı İtalya Serie A ekiplerinden Inter'de yıllık net 6.5 milyon Euro kazanan Hakan Çalhanoğlu'nun, Cimbom'a imza atmak için bu yüksek rakamdan vazgeçtiği ve yönetim tarafından sunulan 5 milyon Euro'luk teklifi kabul etmeye hazır olduğu öğrenildi.
OKAN BURUK'TAN DEV TRANSFERE YEŞİL IŞIK
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni dönem için açıkladığı 10+4 yabancı kuralının ardından kadrodaki yerli oyuncu kalitesini ve rotasyon gücünü artırmak isteyen teknik direktör Okan Buruk da bu dev hamleye onay verdi. Başarılı çalıştırıcının, orta saha merkezine liderlik edecek, duran toplardaki ustalığıyla skora katkı sağlayacak ve takımın oyun aklını bir üst seviyeye yükseltecek dünya klasındaki bir yıldıza son derece sıcak baktığı ifade edildi.
KULÜPLER ARASINDAKİ BONSERVİS PAZARLIĞI ÇETİN GEÇECEK
Transferin oyuncu cephesinde olumlu rüzgarlar esse ve kişisel şartlarda anlaşma sağlansa da kulüpler arasındaki bonservis pazarlığının çetin geçmesi bekleniyor. İtalyan devi Inter ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcu için Galatasaray yönetiminin gözden çıkardığı bonservis bütçesi 10-12 milyon Euro seviyesinde yer alıyor. Çizme temsilcisinin kapıyı 25 milyon Euro civarında açtığı belirtilirken, Hakan Çalhanoğlu'nun kulübüne yapacağı baskı ve transfer kolaylığı talebiyle birlikte bu rakamın erişilebilir seviyelere inmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Haber Merkezi


