Pakistan'ın en büyük metropollerinden biri olan Karaçi kentinde, freni patlayan bir aracın dini merasim düzenlenen bir caminin içerisine dalması sonucu feci bir kaza meydana geldi. Cami içerisindeki kalabalığın arasına hızla giren araç ortalığı savaş alanına çevirirken, olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise ağır yaralandı.
FRENİ TUTMAYAN ARAÇ DİNİ TOPLANTIYI KANA BULADI
Olay, Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Karaçi kentindeki yerel bir camide meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cami içerisinde cemaatin yoğun katılımıyla dini bir toplantı ve ibadet gerçekleştirildiği esnada, cadde üzerinde seyir halinde olan bir araç kontrolden çıktı. Fren sisteminin aniden boşalması sonucu hızını alamayan araç, caminin duvarını ve kapısını aşarak içeride bulunan kalabalığın arasına daldı.
2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, SÜRÜCÜ GÖZALTINDA
Aracın caminin içine girmesiyle birlikte bölgede çok büyük bir izdiham ve panik dalgası yaşandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, arama-kurtarma ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk incelemelerde, aracın altında kalan ve çarptığı 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada ezilme ve çarpma sonucu yaralanan 30 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu öğrenildi.
Kazanın ardından cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan Pakistan güvenlik güçleri, olay yerinde detaylı bir inceleme başlattı. Kazaya neden olan ve kimliği açıklanmayan araç sürücüsü polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınırken, kazaya karışan araca ise incelenmek üzere el konuldu. Yetkililer, olayla ilgili çok yönlü adli soruşturmanın hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirdi.
İhlas Haber Ajansı
