Gazi Olduğu Durakta Canına Kıydı: Ferdi Çatal'dan Acı Veda
Paylaş

Gazi Olduğu Durakta Canına Kıydı: Ferdi Çatal'dan Acı Veda

Ekleme: 15.01.2026 16:01 Güncelleme: 31.05.2026 17:25

2016 Kayseri terör saldırısında gazi olan Ferdi Çatal, kumar borcu nedeniyle gazi olduğu durakta intihar etti. Çatal, çektiği veda videosuyla kumarın tehlikesine dikkat çekti.

Kayseri'de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısında yaralanarak gazi olan Ferdi Çatal, hafızalardan silinmeyecek trajik bir olayla hayatını kaybetti. Sağ bacağını vatan uğruna feda eden Çatal, iddiaya göre kumar borcu nedeniyle girdiği bunalım sonucu, 10 yıl önce gazi olduğu durakta yaşamına son verdi.

"BİR SEFERDEN BİR ŞEY OLMAZ DİYE BAŞLADI"

İntihar etmeden önce sosyal medya hesabından bir veda videosu yayımlayan Ferdi Çatal, kumar bağımlılığının insan hayatını nasıl kararttığını yürek burkan sözlerle anlattı. Çatal videosunda, "Herkes hakkını helal etsin. Kumar oynayan en son hayatıyla kumar oynar, bunu öğrendim. Ben de yolun sonuna geldim. Ailemle, herkesle aram bozuldu. Ben gaziyim, itibarımı kaybettim. Her şey 'bir seferden bir şey olmaz' diye başladı, ne yazık ki bağımlısı oldum" ifadelerini kullandı.

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİĞİ BELİRLENDİ

Sabah saatlerinde silah sesini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Gazi Ferdi Çatal'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik şeridi çekerek incelemelerde bulunurken, Çatal'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

MEMLEKETİ KASTAMONU'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Kayseri'deki terör saldırısında ağır yaralanan ve sağ bacağı diz üstünden kesilen Çatal, o dönemde hastane odasından paylaştığı "Öldüremedin PKK, bir bacak gitti Allah bir tane daha vermiş" mesajıyla Türkiye'nin gönlünde taht kurmuştu. Yaşanan bu acı kaybın ardından Çatal'ın cenazesinin, memleketi Kastamonu'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.