Hantavirüs bir ülkede daha görüldü
Paylaş

Hantavirüs bir ülkede daha görüldü

Ekleme: 07.05.2026 20:36 Güncelleme: 31.05.2026 16:48

Güney Amerika seyahatinden dönen bir yolcuda Andes virüsü tespit edildi. Cruise gemisi kaynaklı salgın İsviçre ve İsrail’e sıçradı. Uluslararası sağlık otoriteleri teyakkuzda.

Dünya genelinde bulaşıcı hastalık takibi yapan sağlık otoriteleri, Güney Amerika kökenli olan ve ölümcül seyredebilen Hantavirüs (Andes virüsü) vakalarındaki artış üzerine alarma geçti. Güney Amerika seyahatinden dönen bir İsviçre vatandaşında virüsün tespit edilmesinin ardından, İsrail’den gelen vaka haberi küresel yayılım endişelerini tırmandırdı.

İSVİÇRE’DE CRUISE YOLCULUĞU SONRASI TEŞHİS

Güney Atlantik’te St. Helena Adası’na uzanan yaklaşık üç haftalık bir cruise yolculuğuna katılan İsviçre vatandaşı, Zürih’e döndükten kısa bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. Yapılan testler sonucunda hastanın Andes virüsü taşıdığı kesinleşti. Yetkililer, hastanın eşinde henüz bir belirti görülmemesine rağmen tedbir amaçlı karantina altına alındığını açıkladı.

SALGININ KAYNAĞI: MV HONDIUS GEMİSİ Mİ?

Söz konusu vakanın, daha önce üç yolcunun hayatını kaybettiği Hollanda bandıralı MV Hondius isimli cruise gemisiyle bağlantılı olması dikkat çekti. Sağlık uzmanları, gemide başlayan salgının farklı ülkelerden gelen yolcular aracılığıyla karaya ve farklı kıtalara taşınmış olma ihtimali üzerinde duruyor. Gemideki salgın sonrası birçok ülkenin sağlık birimleri yolcu listeleri üzerinden takip başlattı.

VİRÜS İSRAİL’E DE SIÇRADI

Hantavirüs vakalarının görüldüğü bir diğer durak ise İsrail oldu. İsrail basınında yer alan bilgilere göre, bir hastanın hastalığa bağlı belirtiler geliştirmesi üzerine yapılan incelemelerde virüse rastlandı. Söz konusu hastanın birkaç ay önce Doğu Avrupa’da bulunduğu ve enfeksiyonu bu süreçte kapmış olabileceği değerlendiriliyor.

 

mynet.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.