Hürmüz Boğazı'nda Fransız Gemisine Saldırı: Yaralılar Var!
Paylaş

Hürmüz Boğazı'nda Fransız Gemisine Saldırı: Yaralılar Var!

Ekleme: 06.05.2026 12:46 Güncelleme: 31.05.2026 02:12

Hürmüz Boğazı'ndaki gerilim tırmanıyor. Fransız CMA CGM şirketine ait San Antonio konteyner gemisi vuruldu. Mürettebat arasında yaralıların olduğu açıklandı.

ABD ile İran arasındaki Hürmüz Boğazı sürtüşmesi devam ederken yüzlerce geminin geçişi bu sebepten engelleniyor. Bu durum şu ana kadar küresel petrol ticaretinin yaklaşık %20'sini neredeyse durma noktasına getirdi. Bölgeden gelen son bilgi ise tansiyonu yeniden tavan yaptıracak cinsten!

FRANSIZ GEMİSİ VURULDU: YARALILAR VAR

Hürmüz Boğazı'nda Fransa'ya ait bir konteyner gemisi hedef alındı.

Fransız denizcilik grubu CMA CGM Çarşamba günü yaptığı açıklamada, gemilerinden biri olan San Antonio'nun Hürmüz Boğazı'ndan geçerken bir saldırıya hedef olduğunu, bunun sonucunda mürettebat üyeleri arasında yaralanmalar ve gemide hasar meydana geldiğini belirtti.

 

mynet.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.