İlker Yağcıoğlu'ndan Samsunspor'un Verilmeyen Penaltısına Sert Tepki: Futbolcuların Mücadelesine Yazık Etmeyeceksin
Paylaş

İlker Yağcıoğlu'ndan Samsunspor'un Verilmeyen Penaltısına Sert Tepki: Futbolcuların Mücadelesine Yazık Etmeyeceksin

Ekleme: 06.12.2025 11:30 Güncelleme: 03.06.2026 17:54

TRT Spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu, Galatasaray-Samsunspor maçının son saniyelerindeki penaltı pozisyonu için konuştu. Yağcıoğlu, kararın verilmemesini "çok büyük bir skandal" olarak değerlendirdi.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray'a 3-2 mağlup olan Samsunspor'un son saniyelerde verilmeyen penaltı pozisyonu, spor camiasında en çok konuşulan konu olmaya devam ediyor. Ünlü futbol yorumcusu İlker Yağcıoğlu, TRT Spor'daki değerlendirmesinde bu karara sert tepki gösterdi ve Kırmızı-Beyazlılar'ın emeğinin karşılığını alamadığını belirtti.

Yağcıoğlu, maçın genel analizini yaptıktan sonra tüm Türkiye'nin odağının, son saniyelerde yaşanan o kritik pozisyona kilitlendiğini söyledi.

SAMSUNSPOR'UN MÜCADELESİNE YAZIK ETMEYECEKSİN

İlker Yağcıoğlu, özellikle hakemlere seslenerek, futbolun adalet duygusuna zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı. Yağcıoğlu, "Böyle şeyler canımı sıkıyor. Hiç kimsenin de bu akşam oyunu dinleyeceğini sanmıyorum. Tamamen son saniyelerdeki o pozisyona kilitlenmiş durumda tüm Türkiye ve o konuşulacak" dedi.

Yağcıoğlu, penaltı verilmemesinin yaratacağı sonuçları değerlendirerek, "Galatasaray penaltıyla 2 puan kaybedebilir, daha ligin bitmesine 19 hafta var, hiçbir şey değişmez. Samsunsporlu futbolcuların ikinci yarıdaki mücadelelerine yazık etmeyeceksin" ifadelerini kullandı.

BENİM İÇİN NET PENALTI VE BÜYÜK SKANDAL

Tecrübeli yorumcu, tartışmalı pozisyon hakkındaki net görüşünü de dile getirdi. İlker Yağcıoğlu, penaltı verilmemesinin büyük bir hata olduğunu savunarak, "Ben penaltı olarak değerlendiriyorum pozisyonu ve verilmemesinin de çok büyük bir skandal olduğu düşüncesindeyim" dedi. 

NTCHAM GİRDİ, İŞ TERSİNE DÖNDÜ

İlker Yağcıoğlu, maçın genel gidişatını da yorumladı. Samsunspor'un ilk 45 dakikada pasif kalmasının Galatasaray'ın iyi oyunundan kaynaklandığını belirten Yağcıoğlu, ikinci yarıda Teknik Direktör Thomas Reis'in değişikliğine dikkat çekti. Ntcham'ın oyuna girmesiyle işlerin bir anda tersine döndüğünü ifade eden Yağcıoğlu, Samsunspor'un gol atacağının izlenimini verdiğini söyledi.

 

Zekai Anıl

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.