İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Atanmışlarla görüşmem
Paylaş

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Atanmışlarla görüşmem

Ekleme: 22.05.2026 19:05 Güncelleme: 03.06.2026 18:14

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, mutlak butlan kararıyla göreve iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: "Gücünü milletten almayanla görüşmem."

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verdiği "mutlak butlan" kararı ve yönetiminin Kemal Kılıçdaroğlu’na devredilmesi, siyaset kulislerinde deprem etkisi yaratmaya devam ediyor. Yaşanan bu hareketli saatlerin ardından en sert ve radikal çıkışlardan biri İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik zehir zemberek ifadeler kullandı.

"TÜRKİYE'DE JÜRİSTOKRASİ VAR, DEMOKRASİ YOK"

Başkanlık Divanı ve milletvekilleriyle gerçekleştirdiği 4 saatlik kritik toplantının ardından kameralar karşısına geçen Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’nin ağır bir yargı baskısı altında olduğunu savundu. Halkın iradesinin mahkemeler yoluyla gasp edildiğini ileri süren Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu olup bitenler sıradan işler ve eylemler olarak algılanmasın. Türkiye’de her türlü 'rasi' var; otokrasi var, efendim jüristokrasi var ama bir tek demokrasi yok. Jüristokrasi, yargıçlar oligarşisidir. Dolayısıyla halkın iradesinin yargı üzerinden geçersiz hale getirilmesi adımlarına boyun eğmeyeceğiz. Siste araba sürüyor gibiyiz, 20 metre önümüzü göremiyoruz ama haktan, hakikatten ve milli iradeden ayrılmayacağız."

"25 YILLIK İKTİDARIN SEBEBİ BELLİ OLUYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve iade kararının ardından ilk ziyaret planlamaları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin olduğu yönündeki iddiaları sert bir dille eleştiren Dervişoğlu, geçmişe dönük göndermelerde bulundu:
"Böyle bir süreçte bu görüşmeleri kör göze parmak sokar gibi kamuoyu gündemine taşımak, insanın kaybetmiş olduğu değerlere bir daha sahip çıkamayacağı sonucunu doğurur. Eğer ilk planlanmış ziyaretler buralara yapılacaksa, o zaman bu iktidarın 'nasıl, neden ve kimler tarafından 25 yıldır iş başında tutulduğu' sorusunun cevabı net bir şekilde ortaya çıkar. Çeyrek asırlık iktidarın kimlerden kaynaklı olduğunu yeniden tespit etmiş oluyoruz."

"ATANMIŞLARLA GÖRÜŞMEM!"

Basın mensuplarının, "Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir görüşme talebi gelirse tavrınız ne olur?" sorusuna ise İYİ Parti lideri kestirip atarak çok net bir ambargo koydu. Gücünü sandıktan ve milletten almayan yapıları muhatap almayacağını belirten Dervişoğlu, "Ben gücünü milletten almayan hiç kimseyi siyasette muhatap kabul etmem. Atanmışlarla görüşmem" diyerek CHP’nin yeni-eski yönetimine kapıları tamamen kapattı.

 

mynet.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.