Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsun planı ne olacak?
Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsun planı ne olacak?

Ekleme: 22.05.2026 12:11 Güncelleme: 03.06.2026 18:14

CHP’de “mutlak butlan” kararının ardından gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Yaklaşık 40 il başkanının değiştirileceği öne sürüldü. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Bizim liderimiz Özgür Özel'dir” dedi.

Son Dakika Samsun Haber | Ankara 36. Bölge Adliye Mahkemesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı hakkında verdiği “mutlak butlan” kararının ardından gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. TGRT Haber'in kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlere göre hazırlanan planda özellikle 5 madde dikkat çekti.

SAMSUN YÖNETİMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Bu plan dahilinde yaklaşık 40 il başkanının değiştirileceği öne sürüldü. Bu durumda Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsun planı nasıl olacağı merak konusu oldu. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “mutlak butlan” kararının ardından yaptığı açıklamada "Bizim Genel Başkanımız, delegelerimizin ve üyelerimizin temiz oylarıyla seçilmiş; liderimiz Özgür Özel'dir. Biz örgüt olarak ondan başka birini tanımıyoruz” sözlerini kullandı.

İMAMOĞLU KARARI NE OLACAK

Diğer yandan CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu dahil, tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanan tüm CHP'lilerin üyelikleri askıya alınacak. Kemal Kılıçdaroğlu'na göre bu isimler aklanmadan partiye geri dönemeyecek. Mevcut durumda “Genel Başkanlığı” düşen Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili olarak kalacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 kişilik bir MYK oluşturması bekleniyor.

 

Noyan Alper Cabbar

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.