Meksika ve Kanada’ya Yeni Vergiler 4 Mart’ta Başlıyor
Paylaş

Meksika ve Kanada’ya Yeni Vergiler 4 Mart’ta Başlıyor

Ekleme: 27.02.2025 23:43 Güncelleme: 30.05.2026 21:36

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika ve Kanada’ya yönelik gümrük vergilerini 2 Nisan yerine 4 Mart’ta uygulayacağını açıkladı. Ayrıca, Çin’e de yüzde 10 ek gümrük vergisi getirileceğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika ve Kanada’ya yönelik gümrük vergilerinin başlangıç tarihini öne çekerek, 4 Mart’ta yürürlüğe koyacağını açıkladı. Trump ayrıca, Çin’e de aynı tarihte yüzde 10 oranında ek gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu.

"UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ DURDURMAK İÇİN BU ADIMI ATIYORUZ"

Trump, Meksika ve Kanada üzerinden ABD’ye giren uyuşturucu akışının kabul edilemez seviyede olduğunu belirterek, "Geçen yıl 100 binden fazla insan bu tehlikeli ve yüksek bağımlılık yapan zehirlerin dağıtımı nedeniyle hayatını kaybetti. Son 20 yılda milyonlarca insan öldü. Kurbanların aileleri harap oldu ve birçok durumda neredeyse yok oldu. Bu belanın ABD'ye zarar vermeye devam etmesine izin veremeyiz" dedi.

ÇİN’E EK GÜMRÜK VERGİSİ GELİYOR

Trump, Meksika ve Kanada’ya yönelik tarifelerin yanı sıra, 4 Mart itibarıyla Çin’den ithal edilen bazı ürünlere yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu. Ayrıca, daha önce açıklanan 2 Nisan’daki tarife düzenlemelerinin de planlandığı gibi yürürlüğe gireceğini belirtti.

VERGİLER NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Trump, alınan kararların uyuşturucu akışı durana ya da ciddi şekilde sınırlandırılana kadar devam edeceğini vurguladı. Ekonomik yaptırımların ABD’nin güvenliği için önemli olduğunu ifade eden Trump, "Bu adımları atarak ABD halkını koruma sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" dedi.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.