Mete Adanır Kıbrıs'ta Dualarla Anıldı
Paylaş

Mete Adanır Kıbrıs'ta Dualarla Anıldı

Ekleme: 20.01.2026 17:14 Güncelleme: 31.05.2026 17:12

Samsunspor'un 20 Ocak 1989'daki kazada şehit olan futbolcusu Mete Adanır, vefatının 37. yılında KKTC Lefkoşa'da kabri başında dualarla anıldı.

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği ve Türk futbolunu derin bir yasa boğan trafik kazasında hayatını kaybeden efsane golcü Mete Adanır, vefatının 37. yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) anıldı. Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde yaşanan faciada şehit düşen Adanır için Lefkoşa’daki kabri başında düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

KABRİ BAŞINDA DUALAR OKUNDU

Kıbrıs Türk futbolunun ve Samsunspor’un unutulmaz ismi olan Mete Adanır'ın anma törenine ailesi, sevenleri ve spor camiasından isimler katıldı. Okunan duaların ardından efsane futbolcunun kabrine çiçekler bırakıldı. Kırmızı-Beyazlı formayla gösterdiği performansla hem Samsun'da hem de yavru vatanda silinmez izler bırakan Adanır'ın hatırasının, aradan geçen 37 yıla rağmen tazeliğini koruduğu bir kez daha görüldü.

BİR ÖLÜM ANILMADIĞINDA GERÇEĞE DÖNÜŞÜR

Törende söz alan Mete Adanır’ın ağabeyi Eralp Adanır, kardeşinin aziz hatırasını yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Duygusal bir konuşma gerçekleştiren ağabey Adanır, "Mete Adanır'ı, aramızdan ayrılışının 37. yılında bir kez daha andık. Tüm spor şehitlerimizin ruhu şad olsun. Anma törenimize katılan ve katılamayan, mesaj gönderen, kalben iştirak eden, çelenk gönderen herkese yürekten teşekkür ederim. Bir 'ölüm' anılmadığında gerçeğe dönüşür" ifadelerini kullanarak vefa vurgusu yaptı.

 

Zekai Anıl

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.