Myanmar’da 28 Mart’ta meydana gelen şiddetli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı hızla artıyor. Ülkedeki askeri yönetim tarafından yapılan açıklamada, can kaybının 3 bin 645’e, yaralı sayısının ise 5 bin 17’ye ulaştığı bildirildi.
KAYIPLAR İÇİN ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR
Myanmar Devlet İdare Konseyi (SAC) tarafından yapılan açıklamada, halen kayıp olan yaklaşık 150 kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Depremden etkilenen birçok bölgede enkaz altında kalanlar için zamanla yarış sürüyor.
28 MART’TA ART ARDA İKİ BÜYÜK DEPREM
28 Mart’ta Myanmar’ın orta kesiminde bulunan Sagaing bölgesine yakın noktalarda 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki şiddetli deprem meydana gelmişti. Depremler, başta Tayland ve Çin olmak üzere bölgedeki birçok ülkede de şiddetli şekilde hissedildi.
Yaşanan depremler, bölgede ciddi yıkımlara neden olurken, altyapı, konut ve kamu binalarında ağır hasarlar meydana geldi.
Anadolu Ajansı