OMÜ Tıp'ın İlkadım Merkezi CİMER'lik Oldu
Paylaş

OMÜ Tıp'ın İlkadım Merkezi CİMER'lik Oldu

Ekleme: 24.12.2025 21:00 Güncelleme: 03.06.2026 17:56

OMÜ Tıp Fakültesi Şehir Sağlık Merkezi'nde kan tahlil uygulamasında 'OMÜ'den doktor' şartı vatandaşı mağdur etti. Konu CİMER'e taşındı.

ÖZEL HABER | Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bağlı İlkadım Şehir Sağlık Merkezi'nde yapılan kan tahlili uygulamalarında yapılan değişiklik vatandaş tepkisini beraberinde getirdi. Konu CİMER'e taşındı. 

İstiklal Caddesi'nde bulunan Şehir Sağlık Merkezi'nde daha önce hastane içi ya da farklı hastanelerde tedavi gören tüm başvurularda vatandaşlar için tahlil taleplerine olumlu cevap veren OMÜ'de geçtiğimiz hafta uygulama değiştirildi. 

OMÜ TAKİBİNDE OLMALI

OMÜ bünyesindeki hastaneler ve doktorlar tarafından takip edilmeyen hastaların tahlil taleplerine artık olumsuz yanıt verilmeye başlandı. Aile sağlığı merkezlerinde yapılamayan ve hastanelere yönlendirilen özellikli kan tahlilleri için OMÜ Tıp Fakültesi Şehir Sağlık Merkezi'ne başvuran hastaların tahlil talepleri, 'OMÜ hastane ve doktorlarının takip ettikleri hasta olmadıkları gerekçesiyle' yerine getirilmedi. 

ŞİKAYETLER BAŞLADI

Yapılan değişiklik nedeniyle özellikle İlkadım ilçesinde yaşayan, özel hastanelerdeki muayene ve tahblil fiyatlarını karşılayamayan, kamu hastanelerindeki sıra kalabalığına girmek istemeyen, 65 yaş üzeri olan hastaların mağdur durumda kaldıkları vurgulandı. 

Hastalar ve hasta yakınlarının çeşitli platformlarda konu hakkında, 'Neden tahlil vermek zorlaştırılıyor' şeklinde şikayet kayıtları açtıkları, OMÜ'nün yeni tahlil uygulamasına CİMER aracılığıyla da tepkilerini dile getirmeye başladıkları belirtildi.  

 

Mustafa BAŞARAN

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.