Resmi Gazete'de atama ve görevden alma kararları
Paylaş

Resmi Gazete'de atama ve görevden alma kararları

Ekleme: 22.05.2026 08:06 Güncelleme: 03.06.2026 18:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Kültür ve Turizm bakanlıklarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, iki bakanlıkta üst düzey görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

ÇEVRE YÖNETİMİNDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Haluk Şahin Yazgı görevinden alındı. Görevden alınan Yazgı'nın yerine Semih İlker Sanaç atandı.

BEŞ İLİN ÇEVRE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında çok sayıda il müdürü ve kurul üyesi de görevden alınan isimler arasında yer aldı. Karara göre görevden alınan isimler şunlar oldu:

  • Yüksek Fen Kurulu Üyesi Atilla Ünal

  • Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Laloğlu

  • Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik

  • Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu

  • Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı

  • Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA YENİ ATAMA

Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan kadrolara yönelik de atama kararı yayımlandı. Buna göre, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Kürşat Bozkurt getirildi.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.