Rötarlı görüşme sonunda gerçekleşti! Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e kritik davet
Paylaş

Rötarlı görüşme sonunda gerçekleşti! Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e kritik davet

Ekleme: 22.05.2026 20:33 Güncelleme: 31.05.2026 03:25

Mutlak butlan kararı sonrası beklenen görüşme gerçekleşti. Özgür Özel ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi kurultaya götürme niyetini iletti.

CHP genel merkezinde başlayan hareketlilik, liderler düzeyindeki telefon trafiğiyle yeni bir boyut kazandı. Mahkeme kararının ardından genel başkanlık görevinden alınan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, gün içinde ulaşamadığını belirttiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beklenen görüşmesi akşam saatlerinde gerçekleşti.

Özgür Özel, günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na telefonu kapalı olduğu için ulaşamadığını ifade ederek, "Telefonu kapalıydı, yeniden ararsa kendisiyle bir görüşme yaparız" şeklinde konuşmuştu. Siyasi kulislerde yankı uyandıran bu sözlerin ardından, Özel’in akşam saatlerinde yeniden arama yapması üzerine iki isim arasında kritik bir telefon görüşmesi sağlandı.

MASADAKİ TEK GÜNDEM: OLAĞANÜSTÜ KURULTAY

Gerçekleşen telefon görüşmesinde, mahkemenin 38'inci Olağan Kurultay'ı iptal etmesi ve parti organlarını eski statüsüne döndürmesinin ardından izlenecek yol haritası ele alındı. Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan görüşmede partinin içinde bulunduğu hukuki ve siyasi belirsizliği hızla aşmak adına en kısa sürede partiyi kurultaya götürme niyetinde olduğunu Özgür Özel’e iletti.

Hukuki tartışmaların gölgesinde gerçekleşen bu temas, CHP'nin önümüzdeki günlerde yeniden bir kurultay takvimine girerek liderlik ve yönetim krizini delege iradesiyle çözüme kavuşturacağının ilk somut işareti oldu.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.