Samsun'un Canik ilçesinde bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteren iki ayrı kuyumcu dükkanında yaşanan hırsızlık olayı, emniyet güçlerinin titiz çalışması sonucu kısa sürede aydınlatıldı. 4 Mart akşamı gerçekleşen ve piyasa değeri yaklaşık 150 bin TL olan ziynet eşyalarının çalındığı olayla ilgili başlatılan geniş çaplı operasyon, şüphelilerin yakalanmasıyla sonuçlandı.
HIRSIZLIK BÜRO AMİRLİĞİ İZ SÜRDÜ
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, AVM içerisinde yaşanan hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçerek bölgedeki güvenlik kameralarını ve saha verilerini inceleme altına aldı. Yapılan teknik incelemeler sonucunda, ziynet eşyalarını çalan şahısların D.G. (33) ve E.G. (43) olduğu belirlendi. Şüphelilerin hırsızlık amacıyla farklı bir ilden Samsun'a geldikleri tespit edildi.
ÇARŞAMBA'DA KISKIVRAK YAKALANDILAR
Şüphelilerin kaçış güzergahını belirleyen emniyet güçleri, operasyonun devamında Çarşamba ilçesinde düğmeye bastı. Gerçekleştirilen baskınla her iki şüpheli de çaldıkları 150 bin TL değerindeki ziynet eşyaları ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen altınlar, muhafaza altına alınarak mağdur olan kuyumcu işletmecilerine eksiksiz şekilde teslim edildi.
Yakalanan D.G. ve E.G. isimli şahısların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor.
Haber Merkezi