Samsun'da Bandırma Vapuru taşınıyor! İşte yeni adresi ve tarihi...
Paylaş

Samsun'da Bandırma Vapuru taşınıyor! İşte yeni adresi ve tarihi...

Ekleme: 07.05.2026 09:37 Güncelleme: 03.06.2026 18:10

Bandırma Vapuru Müzesi, Atatürk'ün Samsun'a ilk adım attığı Tütün İskelesi yanına taşınıyor. Başkan Halit Doğan müzenin bu yaz yeni yerinde olacağını açıkladı.

Milli Mücadele ruhunun simgelerinden biri olan Bandırma Vapuru Müzesi için tarihi bir adım atılıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, müzenin Doğupark’taki mevcut konumundan, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da şehre ilk ayak bastığı Tütün İskelesi’nin yanına taşınacağını duyurdu.

BANDIRMA VAPURU TARİHİ ADIMIN ATILDIĞI NOKTAYA DÖNÜYOR

Samsun’un simge yapılarından biri olan Bandırma Vapuru Müzesi, şehrin tarihsel kimliğini daha güçlü yansıtmak amacıyla yeni yerine taşınıyor.

Başkan Halit Doğan, çevre, altyapı ve peyzaj düzenleme çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, "Bandırma Vapuru Müzesi bu yaz içerisinde yeni yerine yerleştirilecek." açıklamasında bulundu. Bu taşıma işlemiyle birlikte, Kurtuluş Yolu ve Tütün İskelesi aksının tarihi bütünlüğünün sağlanması hedefleniyor.

BU YAZ YENİ YERİNDE OLACAK

Belediye ekiplerinin yoğun mesai harcadığı projede, müzenin sadece yerinin değiştirilmesi değil, aynı zamanda çevresinin de modern bir sosyal alan haline getirilmesi planlanıyor. Başkan Doğan, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte müzenin bu yaz sezonunda yeni yerinde yerleştirileceğini ve Samsun turizmine büyük katkı sunacağını vurguladı.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.