Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu 2. Birleşimi, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Komisyonlardan havale edilen 5 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıya, meskenlerde kullanılan içme suyu tarifesine yönelik indirim talepleri damga vurdu.
MECLİS ÜYELERİNDEN "EK İNDİRİM" TALEBİ
Toplantıda söz alan genel kurul üyeleri, vatandaşların bütçesine katkı sağlamak adına meskenlerde uygulanan içme suyu tarifelerinde biraz daha iyileştirme ve indirim yapılması gerektiğine dikkat çekti.
"19 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZDEN DAHA PAHALI SU SATIYOR"
Eleştiri ve taleplerin ardından kürsüye çıkan SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Samsun'da hayata geçirilen devasa su ve kanalizasyon yatırımlarına rağmen mevcut su tarifesinin son derece makul seviyelerde olduğunu vurguladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın göreve geldikten sonra su faturalarında ciddi bir rahatlatma sağladığını belirten Yanık, şu ifadeleri kullandı:
"Başkanımız Halit Doğan göreve geldikten sonra su faturaları ile ilgili önemli bir adım attı. Veriler, kentimizde hane başına ortalama su tüketiminin 13 metreküp olduğunu gösteriyor. Başkanımız, halkımızın lehine bir kararla 17 metreküpe kadar olan kullanımlarda fiyatı düşürdü. Bu manada fiyat tarifesinde ciddi bir iyileştirme yapıldı. Son dönemdeki enflasyon ve TÜFE artışlarını dikkate aldığımızda, su fiyatlarındaki artışın TÜFE'nin epeyce altında kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz."
"KARADENİZ’DE EN UCUZ SU SAMSUN’DA"
Türkiye genelindeki 30 büyükşehir belediyesinin su fiyatlarını her ay düzenli olarak mukayese ettiklerini belirten Genel Müdür Bahattin Yanık, "Biz 30 büyükşehir arasında ucuzlukta 20. sıradayız. Yani 19 büyükşehir belediyesi bizden daha pahalı su satıyor. Karadeniz Bölgesi'ndeki büyükşehir belediyelerinin tamamı da bizden pahalı. Üstelik bizim altyapı yatırımlarımız, diğer kentlerle mukayese edilemeyecek kadar fazla ve maliyetli" dedi.

NİHAT SOĞUK: "TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN"
SASKİ Genel Müdürü Yanık'ın savunmasının ardından söz alan Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, yatırımların ve mevcut uygun fiyat politikasının farkında olduklarını belirterek, "Tüm bunlara rağmen meclis üyelerimizin ve halkımızın talebi doğrultusunda su tarifesinin tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorum. Bu talebimizi sizin aracılığınızla Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’a iletmenizi rica ediyorum" diye konuştu.

KASIM AYINDAKİ GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLECEK
Talebi olumlu karşılayan SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, su fiyat tarifeleri ve maliyetler üzerine gerekli teknik çalışmaları ivedilikle yürüteceklerini, hazırlayacakları detaylı raporu Başkan Halit Doğan’a sunacaklarını açıkladı. Yanık, konunun revize edilerek Kasım ayında gerçekleştirilecek olan yılın son genel kurulunda meclis gündemine getirileceğini ifade etti.
SASKİ Genel Kurulu, gündemdeki tüm maddelerin oy birliğiyle kabul edilerek yasallaşmasının ardından oturumu kapattı.
İhlas Haber Ajansı