Samsun'un Denizinden Çıkan Atıklar Şaşırttı!
Paylaş

Samsun'un Denizinden Çıkan Atıklar Şaşırttı!

Ekleme: 28.05.2025 14:27 Güncelleme: 03.06.2026 17:35

Canik Balıkçı Barınağı'nda deniz dibine dalan dalgıç ekipleri; lastik tekerlek, teneke kutu, cam şişe gibi atıkları gün yüzüne çıkardı. İlkokul öğrencileri, şaşkınlığını gizleyemedi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün desteğiyle Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Deniz ve Çevre Kirliliği Farkındalık Eğitimi'ne, Mustafa Kemal İlkokulu'ndan 40 öğrenci katıldı. Etkinlikte çocuklara, denizlerin nasıl kirlendiği ve çevreyi korumanın önemi anlatıldı.

Deniz dibinden çıkarılan terk edilmiş ağlar, plastik şişeler, teneke kutular, lastik tekerlekler gibi çevreyi tehdit eden atıklar dikkat çekti.

DALGIÇLAR TEMİZLİK YAPTI

Dalgıç ekipleri, Canik Balıkçı Barınağı'nda deniz dibinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Dalgıçlar tarafından çıkarılan plastik şişeler, teneke kutular, lastik tekerlekler ve terk edilmiş ağlar, alanda sergilenerek öğrencilere gösterildi.

Doğayla birebir temas kuran öğrenciler, çevre kirliliğinin canlılara ve ekosisteme etkilerini yerinde gözlemledi. Yetkililer, çocuklara çevre bilincinin erken yaşta kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

DENİZİMİZİ KİRLETMEYELİM

Tarım Müdürü İbrahim Sağlam, öğrencilerde erken yaşta çevre bilinci oluşturmak istediklerini söyledi. Denizlerden çıkan atıkları öğrencilere göstermek istediklerini anlatan Müdür Sağlam, "Mavi Vatan diye adlandırdığımız denizlerimiz bizim ve su ürünleri varlığı için çok önemli yaşam kaynağıdır. Denizlerimizin temiz kalması için çevreyi tehdit eden atıkların atılmaması gerekiyor. Bu nedenle çocuklarımızın erken yaşta bunu öğrenmesi için içinde deniz temizliği yaptık." dedi.

Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay ve Sahil Güvenlik Orta Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Barış Kaya katıldı.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.