Kan Donduran Cinayet: Babasını Havuz Deposuna Gömdü
Paylaş

Kan Donduran Cinayet: Babasını Havuz Deposuna Gömdü

Ekleme: 09.01.2026 16:37 Güncelleme: 03.06.2026 17:58

Tokat'ta bir süre önce Yunanistan'dan dönen 79 yaşındaki Zihni Cankurtaran'ın, oğlu M.C. tarafından öldürülüp bir sitenin havuz deposuna gömüldüğü ortaya çıktı.

Tokat'ta bir süredir kendisinden haber alınamayan ve ailesi tarafından kayıp ilanı verilen 79 yaşındaki Zihni Cankurtaran'ın, kan donduran bir cinayete kurban gittiği belirlendi. Bir süre önce Yunanistan'dan memleketine dönen yaşlı adamın, öz oğlu tarafından öldürülerek saklandığı ortaya çıktı.

OĞLU SORGUDA İTİRAF ETTİ

Merkez Topçam Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Zihni Cankurtaran'dan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Tokat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen titiz çalışma kapsamında, maktulün oğlu M.C. gözaltına alındı. M.C., emniyetteki sorgusu sırasında babasını öldürdüğünü ve cesedi bir sitenin ortak kullanım alanındaki havuzun altında bulunan depo bölümüne gömdüğünü itiraf etti.

CANSIZ BEDEN HAVUZ DEPOSUNDA BULUNDU

Şüphelinin itirafı üzerine harekete geçen ekipler, Topçam Mahallesi'ndeki Ahi Evleri Sitesi’nde arama gerçekleştirdi. Havuzun altındaki depo bölümünde yapılan incelemelerde, Zihni Cankurtaran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından yaşlı adamın cesedi, otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yunanistan'dan memleketine huzurlu bir yaşam için dönen Cankurtaran'ın ölümü, kentte büyük üzüntü ve şaşkınlık yarattı. Gözaltındaki zanlı M.C.'nin emniyetteki işlemleri devam ederken, cinayetin işleniş nedeni ve olayın arka planına dair çok yönlü soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor.

 

Demirören Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.