Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Çin ile devam eden ticaret savaşına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin ile bir ticaret anlaşmasına varılması konusunda iyimser olduğunu belirten Leavitt, Pekin yönetimine sert bir uyarı göndererek, “Çin misillemeye devam ederse, bu Çin için iyi olmaz” ifadelerini kullandı.
İRAN’A SERT MESAJ: “NUKLEER PROGRAM SÜRERSE BEDELİ AĞIR OLUR”
Leavitt, İran ile yaşanan nükleer gerilim hakkında da açıklamalarda bulundu. İran’ın nükleer silah geliştirmeye devam etmesi halinde bunun ciddi sonuçları olacağını ifade eden Leavitt, “Başkan Donald Trump, İran'ın nükleer programından vazgeçmemesi halinde cehenneme gideceğini bilmesini istiyor” dedi.
Trump’ın nihai hedefinin İran’ın asla nükleer silah sahibi olmasını engellemek olduğunu belirten Leavitt, “Diplomatik çabalar başarısız olursa tüm seçenekler masada. İran ya Başkan Trump’ın taleplerini kabul eder ya da bunun bedeli ağır olur. Başkan bu konuda çok güçlü hissediyor” açıklamasında bulundu.
TRUMP’IN TÜRKİYE ZİYARETİ GÜNDEMDE Mİ?
Trump’ın Orta Doğu ziyareti kapsamında Türkiye’ye gidip gitmeyeceği yönündeki soruya ise Leavitt şu yanıtı verdi:
“Başkan’ın yurtdışı gezisi ile ilgili olarak Suudi Arabistan’a gideceğini ve bu gezide başka ülkelerin de olabileceğini söylemek dışında herhangi bir ayrıntı bilmiyorum. Detaylar üzerinde çalışıyoruz. Defalarca söylediğim gibi bu seyahatin içeriğini mümkün olan en kısa zamanda paylaşacağız.”
İhlas Haber Ajansı