CANiK'in bünyesinde yer aldığı Samsun Yurt Savunma (SYS), dünyanın en düşük geri tepmeli orta kalibre topu VENOMLR ile güvenlik güçleri için gerçekleştirilen etkinlikte başarılı bir sınav verdi.
VENOM LR'nin yeteneklerinin ortaya konulması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesi'nde bir demo faaliyeti gerçekleştirildi.
Etkinlik kapsamında, grup şirketlerinden AEI Systems tarafından üretilen 30x113mm VENOM LR orta kalibre otomatik top, bir diğer SYS şirketi UNIROBOTICS tarafından geliştirilen TRAKON 30 Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) ile birlikte, Nurol Makina'nın Ejder Yalçın 4x4 Zırhlı Muharebe Aracı'na entegre edildi. VENOM LR'in test boyunca ortaya koyduğu performans beğeniyle karşılandı.

SYS Grup tarafından oluşturulan sistem, Nurol Makina'nın Ejder Yalçın aracıyla ortaya koyduğu performansla büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu da bir kez daha kanıtladı. Bu demo ile 30mm gibi yüksek atım gücünün 4x4 kara araçlarında etkin bir şekilde kullanılabilindiği gösterilmiş oldu.

EMNİYET TEŞKİLATI'NA VENOM LR'Yİ TANITTIK
SYS Grup - CANiK Genel Müdürü Utku Aral, "Düşük geri tepmeli 30mm topumuz ile uzaktan kumandalı atış kontrol sistemimizi sergileme imkanı bulmaktan mutluluk duyuyoruz. 2024 yılında dost ülkelere yapmış olduğumuz teslimatlara ek olarak Türkiye'nin en önemli kullanıcılarına yaptığımız demo ile yılı kapatmış olduk. Ocak ayında da 1.000 metre ve açılı atışlar için bir faaliyetimiz olacak. Bu faaliyet ile dron radarı entegrasyonumuzu da hem ülkemiz hem de dost ülkelerin kullanıcılarına gösterme imkanı bulacağız" dedi.

SYS Grup - CANiK Genel Müdürü Utku Aral

Haber Merkezi