Samsun’da Kurban Bayramı arifesinde kabristanlara akın eden vatandaşlar yakınlarının mezarları başında dualar okurken, şehitliklerde 34 yıldır evlat acısı dinmeyen 90 yaşındaki şehit annesi Bedriye Hamlı'nın gözyaşları içindeki anma ziyareti duygu dolu anlar yaşattı. Arefe günü dolayısıyla yoğun ziyaretçi ağırlayan kent mezarlıklarında hüzünlü buluşmalar gerçekleşirken, yerel yönetim ekipleri de vatandaşların ziyaretlerini kolaylaştırmak ve manevi atmosferi desteklemek adına sahadaki yerini aldı.

Samsun’da 90 yaşındaki şehit annesi Bedriye Hamlı, 34 yıldır her bayram arifesinde oğlunun mezarını ziyaret ederek dua ediyor. Evlat acısının ilk günkü gibi taze olduğunu söyleyen Hamlı, "Oğlum şehit olduğundan beri ölüden farkım yok. Bayramım da düğünüm de her şeyim burası" dedi. Iğdır-Doğubeyazıt Karayolu üzerindeki Pamuk Geçidi mevkisinde 18 Nisan 1992 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca 3 astsubay arkadaşıyla birlikte şehit edilen Astsubay İlhan Hamlı’nın annesi Bedriye Hamlı, her bayram arifesinde oğlunun mezarı başına gidiyor. Fırsat buldukça şehitliğe geldiğini belirtmekte olan Hamlı, oğlunun kabri başında Yasin-i Şerif okuyup tüm şehitler için dua ediyor.
34 YILDIR ÖLÜDEN FARKIM YOK, BAYRAMIM DA DÜĞÜNÜM DE HER ŞEYİM BURASI

Kurban Bayramı dolayısıyla diğer oğlu Ayhan Hamlı ile birlikte ziyaret ettiği şehit oğlunun mezarında, 34 yıldır dinmeyen acısını gözyaşları içinde anlatan Bedriye Hamlı, "Bu oğlum olmadan gelen 34’üncü bayram. Ciğerim yanıyor, bayram benim neyime. İçimde ateş yanıyor. 90 yaşındayım. Oğlum şehit olduğundan beri ölüden farkım yok. Aklım bile gitti. Gecem gündüzüm burada. Bayramım da düğünüm de her şeyim burası. Allah, evladıma ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin" diye konuştu.
AREFE GÜNÜ MEZARLIKLARA ZİYARETÇİ AKINI

Öte yandan Samsun'da bu Arefe günü de mezarlıklar ziyaretçilerle doldu taştı. İlkadım ilçe merkezinde bulunan Asri, Kıranköy ve Dereköy Mezarlıkları en çok ziyaretçi alan mezarlıklar olurken, en hüzünlü anlar yine şehit mezarlıklarında yaşandı. Bu bayramda Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tüm mezarlık girişlerinde vatandaşları şeker ve kolonya ile karşılarken, çorba ve çay ikramında da bulundu. Ayrıca tüm ziyaretçilere, yakınlarının mezarlarına dikmeleri için çeşitli çiçekler de ücretsiz olarak verildi. Mezarlıklara birçok vasıta ile götürülüp getirilen vatandaşlar, yapılan hizmetlerden dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.





İhlas Haber Ajansı