Osmaniye merkezli Adana ve Mersin’de dolandırıcılık olaylarında kullanılan açık hatların teminine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
23 İLDEKİ OLAYLAR İNCELENDİ
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ülke genelinde 23 ilde meydana gelen dolandırıcılık olaylarında kullanılan açık hatların temin edilmesine yönelik çalışma başlattı.
MASAK verileri ve elde edilen deliller doğrultusunda şüphelilerin yaklaşık 50 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.
3 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
Çalışmalar kapsamında Osmaniye merkezli olmak üzere Adana ve Mersin’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Adreslerde yapılan aramalarda 7 flaş bellek, 8 cep telefonu, 8 sim kart, 2 dizüstü bilgisayar, 1 tablet ve kişisel verilere ilişkin kayıtların bulunduğu 3 defter ele geçirildi.
KİMLİK FOTOĞRAFLARI ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilere ait dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde çok sayıda Suriye uyruklu kişi ile Türk vatandaşlarına ait kimlik fotoğraflarının bulunduğu belirlendi.
Ele geçirilen materyaller incelemeye alındı.
4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyonda yakalanan 9 şüpheliden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Adliyeye sevk edilen 4 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.
İhlas Haber Ajansı