Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Samsunspor, 9 eksikle gittiği İstanbul deplasmanında Rams Başakşehir’e 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın henüz başında penaltı ve erken gollerle sarsılan kırmızı-beyazlılar, sahadan puansız ayrıldı.
MAÇIN ÖZET DAKİKALARI
4' Karşılaşmanın hemen başında Satka'nın rakibine müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.
6' Başakşehir'de topun başına geçen Shomurodov, meşin yuvarlağı ağlara göndererek ev sahibini 1-0 öne geçirdi.
9' Samsunspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Marius, istediği vuruşu yapamayınca top kornere çıktı.
20' Samsunspor'da zorunlu değişiklik; sakatlanan Lubomir Satka yerini Toni Borevkovic'e bıraktı.
43' Tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Cherif Ndiaye'nin yerde kaldığı pozisyonda oyun devam etti; dönen topta Yusuf Sarı farkı ikiye çıkardı: 2-0.
47' İkinci yarının başında Harit'in vuruşu üst direkte patladı, Samsunspor kalesi büyük bir tehlike atlattı.
78' Kemen'in şutunda kaleci Okan Kocuk'tan dönen topu tamamlayan Fayzullahev, maçın skorunu tayin etti: 3-0.
EKSİKLER VE SAKATLIKLAR ETKİLEDİ
Maç öncesi 9 as oyuncusundan yoksun olan Samsunspor'da, maçın 20. dakikasında Lubomir Satka'nın da sakatlanarak oyundan çıkması teknik heyetin planlarını bozdu. Kırmızı-beyazlılar, Başakşehir'in etkili hücum hattına karşı koymakta zorlanırken, yakaladığı gol fırsatlarını da değerlendiremedi.
Hüsnü Can ARMUTÇU